Eden najbolj aktivnih na Touru padel na spustu

Foto: PrtSc
Foto: PrtSc
Kolesarji na dirki po Franciji so opravili z alpskimi cestami, zadnja gorska etapa pa je vzela svoj davek.
Oglej si celoten članek

Na cilj 18. etape v La Roche-sur-Foronu sta najhitreje prispela Poljak Michał Kwiatkowski in Kolumbijec Richard Carapaz, slednji je Tadeju Pogačarju vzel pikčasto majico. Kolesarja Ineosa sta uspela s pobegom, ki je bil sprva precej množičen, postopoma pa se je skupina zmanjšala.

Tour de France Roglič ostaja vodilni v skupnem seštevku

Med ubežniki je bil tudi Marc Hirschi (Sunweb). Ta je držal korak s Kwiatkowskim in Carapazom in dobil tretji gorski cilj na Col des Saisies na 1.650 metrih nadmorske višine. Med spustom pa ga je doletela nesreča in ob levem zavoju je, okrog 80 kilometrov pred ciljem, padel in pristal ob cesti.

Hirschi je dobil 12. etapo letošnjega Toura, v 9. etapi pa je bil tik pred zmago, preden sta ga tik pred ciljem prehitela Pogačar in Primož Roglič. V 2. etapi je osvojil drugo mesto, kar trikrat pa je bil razglašen za najbolj borbenega kolesarja dneva, tudi danes.

Kljub padcu je 18. etapo končal na 13. mestu, saj se je po nesreči pobral in se boril za čim boljšo uvrstitev. Še vedno drži četrto mesto med hribolazci, 22-letnik pa je osmi med mladimi kolesarji.

Iz tujine Slavospev slovenskemu športu: Majhen narod na vrhu sveta

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.