Elitni smučar ostro napadel Fis: "Očitno smo športniki samo figure."

Foto: Epa alexis pinturault
Nedeljski paralelni veleslalom v francoskem Chamonixu je dvignil ogromno prahu.
Oglej si celoten članek

Po paralelnem veleslalomu v Chamonixu, kjer se je s petim mestom izkazal najboljši slovenski smučar Žan Kranjec, so se zgrnile kritike na Mednarodno smučarsko zvezo (Fis).

Paralelni VSL Kranjec tako visoko še ni bil

Prvi se je javno izpostavil francoski smučar Alexis Pinturault (13. mesto), ki je prepričan, da so tekmovalci smučali v neenakovrednih pogojih. To se je potrdilo v osmini finala, kjer se je napredovanja veselilo vseh osem smučarjev na občutno hitrejši modri progi.

"Občutek imam, kot da bi me okradli. Ta disciplina me zelo jezi. Kar nekaj smučarjev je izpadlo, čeprav so bili med najhitrejšimi. V športu mora biti 'fair-play' na prvem mestu. To je zelo nadležno. Počutimo se nemočne," se je že na prizorišču jezil najboljši kombinatorec na svetu, kasneje pa se je oglasil še na družbenih omrežjih.

Legenda "Slovenija tako dobrega veleslalomista še ni imela."

"Počutim se prevaranega. Športniki smo samo figure za šov, ne pa tudi za šport. Od kdaj je športna sreča pomembnejša od samega nastopa? In kako nevaren je format? Predvsem pa, Fis, kdaj boste začeli upoštevati mnenja tekmovalcev?" je zapisal Pinturault.

Francozu je podporo izkazal Norvežan Henrik Kristofferesen, ki je tekmo končal na 10. mestu. "Se povsem strinjam," je zapisal na twitterju. Oglasil se je tudi nekdanji hrvaški smučar Ivica Kostelić, ki je sporočil. "Alexis, imaš vso mojo podporo."

Uničil strokovnjaka Kostelić udaril z vso silo: "To je idiotizem!"

Ne nepravičnost vse bolj spornega formata je opozoril celo zmagovalec tekme Loic Meillard"Paralelne tekme so zelo fizično zahtevne, potrebne pa je tudi nekaj sreče. Znajti se moraš na pravi progi, saj je nemogoče pripraviti dve identični. Tokrat sem imel srečo, ker sem vedno smučal na hitrejši modri," je povedal Švicar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:18 10. Februar 2020.

    Vrhunskega športa brez mnogo denarja ni. Za denar pa je potreben šov. Sicer le redko pogledam kako smučarsko tekmo in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.