Šport > Zimski športi
31267 ogledov

Kostelić udaril z vso silo: "To je idiotizem!"

ivica kostelić Epa
Najuspešnejši hrvaški smučar vseh časov je ostro kritiziral delo švicarskega trenerja.

Ivica Kostelić, štirikratni olimpijski podprvak, zmagovalec 26 tekem za svetovni pokal in dobitnik velikega kristalnega globusa (2011), je bil pred začetkom moške slalomske tekme na Sljemenu zelo kritičen do postavitve nekdanjega švicarskega smučarja in trenerja Juliena Vuignierja.

Kostelić je bil prepričan, da slaomska proga ni vredna tekme svetovnega pokala. "Kdo je to postavil? To je idiotizem. To nima nobene veze s svetovnim pokalom, to je proga za otroke. Vodilni v svetovnem pokalu bi morali dobro premisliti, kaj počnejo," se je jezil nekdanji vrhunski slalomist.

Voditelj neposrednega prenosa ga je poskušal pomiriti, oglasila pa se je tudi hrvšaka smučarka Ana Jelušić, ki je poudarila, da ima vsak postavljalec pravico začrtati progo po svojem okusu. Toda Kostelić je ostal neomajen.

"V svetovnem pokalu morajo veljati določeni kriteriji. Oba z očetom lahko rečeva, da je takšna postavitev idiotizem. Smučanje je vrhunski šport, takšne bi morale biti tudi proge," je dodal Kostelić.

ante kostelić | Avtor: Epa Epa

Njegov oče Ante Kostelić je bil v svetovnem pokalu pogosto tarča kritik zaradi tehnično zelo zahtevnih postavitev. "Vedno so se jezili, kadar je on postavil progo, ker jim ni odgovarjalo, da je malo težja," je sklenil nekdanji smučar.

Zagrebški slalom je dobil Francoz Clement Noel. Točke svetovnega pokala sta osvojila dva Slovenca - Štefan Hadalin je bil 16., Žan Kranjec pa 19.

Clement Noel Slalom Šport Sljeme z novim kraljem, Kranjec in Hadalin prekinila slovenski post
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.