Šport > Zimski športi
1199 ogledov

Vlhova vrgla rokavico Shiffrinovi

petra vlhova Epa
Prvo vožnjo slalomske tekme na Sljemenu je z naskokom dobila Slovakinja Petra Vlhova.

Hrvaška prestolnica gosti četrti ženski slalom v letošnji sezoni (4/9).

Na startu zagrebške tekme je bilo 74 tekmovalk, tudi štiri Slovenke. Meta Hrovat je imela številko 21, Ana Bucik 36, Neja Dvornik 47 in Klara Livk 68.

Po nastopu prve jakostne skupine je vodila Petra Vlhova, ki si je prismučala kar sekundo in 16 stotink prednosti pred branilko lanske zmage, letos na slalomih še nepremagano Shiffrinovo (3/3).

Tretji čas je dosegla Wendy Holdnener (+1,81).

Vlhova, ki je v sezoni 2019/20 že slavila na paralelnem slalomu v St. Moritzu, na specialnih slalomih v Lienzu in Killingtonu pa je bila druga, je s startno številko 1 edina popolnoma brez napak opravila prvo vožnjo in si zagotovila daleč najboljše izhodišče za finalno vožnjo, ki se bo začela ob 16.15.

Hrovatova je v zgornjem delu smučala odlično in imela celo sedmi vmesni čas, nato pa z napako v spodnjem delu zapravila mesto med najboljšo deseterico (+3,34). V finale se je uvrstila z 19. časom prve vožnje.

Bucikova (+4,18/39. mesto) in Dvornikova (+4,90/48. mesto) sta bili prepočasni za finale. Livkova je odstopila.

Več sledi...

Izide tekme V ŽIVO lahko spremljate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice