Šport > Zimski športi
1927 ogledov

Kritika ni zalegla, še en polom Slovencev

dominik paris Epa Italijan je vpisal 18. zmago v karieri, od tega jih je kar 14 smukaških.
Nepremagljivi Dominik Paris je dobil tudi drugo smukaško preizkušnjo v Bormiu. Slovenci spet brez točk svetovnega pokala.

Italijan Dominik Paris je zmagal na drugem smuku za svetovni pokal alpskih smučarjev na sloviti progi Stelvio v dveh dnevih. Švicar Urs Kryenbühl je poskrbel za senzacijo na drugem mestu in svoje prve stopničke v svetovnem pokalu.

Za Parisom je zaostal pičlih osem stotink sekunde ter rojaka Beata Feuza potisnil na tretje mesto.

Paris je z drugo zmago v sezoni prvič v karieri skočil na mesto vodilnega v skupnem seštevku svetovnega pokala. Prav tako je prevzel vodstvo tudi v posebnem smukaškem seštevku, kjer je za štiri točke prehitel Feuza.

Druge smukaške preizkušnje v Bormiu so se udeležili trije Slovenci. Martin Čater je nastopil s številko 33, Miha Hrobat je startal kot 50., Boštjan Kline pa 52.

Bormio Stelvio moški smuk Alpsko smučanje Šport V Bormiu vse po starem

Slovenci v petek niso osvojili točk svetovnega pokala, kljub ostri kritiki trenerja Petra Pena pa se tudi v soboto niso proslavili.

Kline je bil prepočasen za trideseterico (+3,79), Čater in Hrobat pa sta odstopila.

Deseto obletnico slovenske zmage v Bormiu je tako pospremila še ena točkovna ničla. 28. decembra 2009 je namreč na tem prizorišči slavil Andej Jerman, tokrat je bila najboljši Kline na 38. mestu.

Paris je na Stelviu slavil že v petek in tako znižal točkovni zaostanek za tedanjim lastnikom rdeče majice Feuzom. Ta bi z današnjim drugim mestom zadržal vodilno pozicijo v smukaški razvrstitvi, a ga je na tretje porinil Kryenbühl ter s tem Parisu storil veliko uslugo.

martin čater superveleslalom val gardena Glavni trener: Šport Naši smukači? Premalo odločni, preveč pasivni

Za daljšo prekinitev sobotne tekme je poskrbel Avstrijec Hannes Reichelt, ki so ga morali po padcu v bolnišnico prepeljati s helikopterjem. Po do sedaj znanih informacijah naj bi šlo za poškodbo kolena.

Reichelt se je uspel pobrati, a je nato potreboval zdravniško pomoč, pri čemer so reševalcem delo oteževali močni sunki vetra.

V seštevku svetovnega pokala vodis Paris (449 točk), drugi je Aleksander Aamodt Kilde (394), tretji pa Henrik Kristoffersen (379). Najboljši Slovenec je Žan Kranjec na 13. mestu (194 točk).

Izide tekme si lahko ogledate TUKAJ.

Tridesetletni Paris je najuspešnejši tekmovalec Bormia. Na Stelviu je dobil štiri smuke po vrsti od leta 2017, skupno pa je v Bormiu zbral že šest zmag, pet od teh na smukih. Vsega skupaj ima v svetovnem pokalu 18 zmag, 14 v kraljevski disciplini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice