Šport > Zimski športi
14410 ogledov

Preplah za beli cirkus, v težavah najboljši smučarji na svetu

Marco Odermatt Epa
Vrhunski veleslalomist Marco Odermatt je moral pod nož. S poškodbami se borita tudi najboljši smukač na svetu Beat Feut in tretji v skupnem seštevku svetovnega pokala Alexis Pinturault.

Nadarjeni švicarski alpski smučar Marco Odermatt se je na zadnjem veleslalomu svetovnega pokala v Alta Badii poškodoval. Potem ko je zapeljal v luknjo na progi, je začutil bolečine v kolenu, prišel sicer do cilja, a se že tam zvijal od bolečin. Takoj je odpotoval v domovino, kjer so ugotovili poškodbo meniskusa in so ga že operirali.

"Poškodba ni tako huda, kot smo se bali. Vezi niso poškodovane, tako da se bo hitro vrnil na sneg," so sporočili iz švicarskega tabora.

"Operacija je potekala brez težav. Nekaj časa bo še ostal v bolnišnici, kdaj se bo vrnil, pa je težko napovedati," je dejal Walti Odermatt, oče Marca, večkratnega svetovnega mladinskega prvaka in zmagovalca letošnjega superveleslalom v Beaver Creeku.

V švicarskem taboru so optimisti glede njegove vrnitve, optimizem črpajo iz primera legendarnega Pirmina Zurbriggna. Ta se je pri zmagi v Kitzbühlu poškodoval na podoben način kot Odermatt, a je po operaciji meniskusa že slabe tri tedne pozneje v Bormiu postal svetovni prvak.

beat feuz | Avtor: Epa Epa

Švicarje pa skrbi tudi poškodba vodilnega v smukaškem seštevku svetovnega pokala Beata Feuza. Nekdanji svetovni prvak je na treningu v Val Gardeni nerodno z roko udaril vratca, rentgenski posnetki so pokazali zlomljeno kost v zapestju. Operacija ne bo potrebna, Feuz bo odpotoval z ekipo na zadnje preizkušnje leta v Bormio, a njegovega nastopa še niso potrdili.

Težave s poškodbo ima tudi francoski as Alexis Pinterault. Tudi on je med veleslalomom v Alta Badii začutil bolečine, in sicer v stegenski mišici.

"Nočem biti preveč alarmanten. Bomo videli, kako se bodo reči odvijale, če se bo bolečina še naprej pojavljala, bom moral na ultrazvok. Nastopa v kombinaciji v Bormiu še ne morem potrditi," pravi Francoz, svetovni prvak v kombinaciji.

alexis pinturault | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 4
  • dingcuzna 09:29 25.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • blogcermumb 05:16 25.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • Avatar Lamistessa
    Lamistessa 00:22 25.december 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com