Šport > Zimski športi
319 ogledov

Shiffrinova takoj vrnila udarec, Robnikova se je držala za glavo

Epa Najboljša Slovenka po prvi vožnji Tina Robnik je v finalu pokvarila svojo uvrstitev.
Mikaela Shiffrin je po 17. mestu v Courchevelu, kar je bila njena najslabša uvrstitev v zadnjih dveh letih, pobrala s prepričljivo zmago v Lienzu, kjer je tekmice ugnala za več kot sekundo in tri desetinke.

Kraljica belih strmin Mikaela Shiffrin je z najhitrejšima časoma prve in druge vožnje zmagala na veleslalomu v Lienzu. Drugo mesto je osvojila Marta Bassino (+1,36), tretja pa je bila Katharina Liensberger (+1,82).

Federica Brignone je s četrtim mestom zadržala vodstvo v seštevku discipline, Shiffrinova pa je povečala prednost v boju za veliki kristalni globus.

 | Avtor: Epa Epa

Američanka se je veselila 63. zmage v svetovnem pokalu (tretje letos), s katero se je odlepila od nekdanje rekorderke Anemarie Moser Pröll (62). Na vrhu večne lestvice je Lindsey Vonn z 82 zmagami.

Shiffrinova bi skoraj zamudila na start prve vožnje, ki se je začela ob 10.15, medtem ko je bila Američanka prepričana, da je start ob 10.30. Zaradi tega je morala prekiniti ogrevalno rutino in odhiteti na vrh, a nato vseeno postregla z dominantno predstavo.

Nastopile so štiri slovenske predstavnice. Meta Hrovat je imela številko 13, Tina Robnik 22, Ana Bucik 40 in Neja Dvornik 52. V finale sta se uvrstili Robnikova na desetem in Hrovatova na 13. mestu.

Slednja je v drugi vožnji pridobila dve mesti (+2,97/11. mesto), Robnikovi pa se je nastop ponesrečil, tako da je bila na koncu šele 26. (+3,88).

Robnikova presenetila na prvi progi

Po prvi vožnji je vodila Shiffrinova pred Bassinovo (+0,61) in Brignonejevo (+0,74). Robnikova je bila deseta (+1,70), Hrovatova pa 13. (+1,88).

Hrovatovi se je v zgornjem delu pripetila velika napaka, odneslo jo je daleč z idealne linije, a se je ujela. V nadaljevanju je smučala solidno in za vodilno Shiffrinovo zaostala 1,88 sekunde, kar jo je po nastopu prve jakostne skupine uvrščalo na 10. mesto.

Robnikova je imela manj težav kot njena rojakinja, kar se je poznalo tudi na času, saj si je izborila mesto med najboljšo deseterico (+1,70/10. mesto). Hrovatova je do konca prve vožnje nazadovala na 13. Bucikova je odstopila, Dvornikova pa je bila prepočasna za finale (+4,55/51. mesto).

Hrovatova je v drugi vožnji sprva izgubila dve mesti, a ju je hitro nadoknadila nazaj. Precej slabše se je v drugem poskusu odrezala Robnikova, ki je ob prihodu v cilj zasedla šele 17. mesto in se razočarano prijela za glavo.

Izide tekme si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice