F1 ne bo več enaka, poslavlja se legenda

Foto: Epa
Foto: Epa
Formulo ena po letošnji sezoni zapušča nekdanji dvakratni svetovni prvak Fernando Alonso
Oglej si celoten članek

Dvakratni svetovni prvak Formule ena, 37-letni Fernando Alonso, je v torek objavil, da mu je to poslednja sezona v karieri.

"Po 17 prekrasnih letih v tem prelepem športu je čas za spremembo. Že pred meseci sem se zatrdno odločil. Ostaja mi še nekoliko dirk v tej sezoni in na njih bom nastopal predano ter z več strasti kot kdajkoli," je izjavil Španec.

Sedanji voznik McLarna je kariero začel na Veliki nagradi Avstralije leta 2001 v ekipi Minardi, svetovni prvak pa je postal leta 2005, ko je vozil za moštvo Reanaulta. Naslednje leto je svoj naslov uspel obraniti.

Alonso je tekom svoje kariere zbral 32 zmag, 97-krat pa je stal na zmagovalnih stopničkah, nazadnje leta 2014, ko je še v bolidu Ferrarija na Veliki nagradi Madžarske osvojil drugo mesto. Naslednjo sezono je prestopil v McLaren in ni se več uspel uvrstiti višje od petega mesta. Poleg dveh naslovov svetovnega prvaka ima na svojem kontu še tri naslove podprvaka, medtem ko je enkrat sezono zaključil na tretjem mestu.

Vrata zaprta Red Bullova klofuta kaotičnemu Alonsu

Alonso "Vandoorne mi je bližje kot Räikkönen"

V letošnji sezoni je na 12 dirkah osemkrat osvojil točke, dvakrat pa je moral odstopiti. Najboljši rezultat je dosegel na otvoritvi sezone v Melbournu, ko je končal med prvo peterico. Z osvojenimi 44 točkami se nahaja na 9. mestu. Do konca sezone je na sporedu še 9 dirk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.