Fak nekoliko popravil uvrstitev

Foto: Epa Jakov Fak
Slovenski biatlonci so osvojili 14. mesto v štafetni preizkušnji.
Oglej si celoten članek

Norveška je zmagala na moški štafetni tekmi biatlonskega svetovnega pokala v Hochfilznu (1:18:00,0/0+9). Druga je bila Nemčija (+1:54,9/0+17), tretja pa Francija (+2:34,0/3+13). Slovenski predstavniki Miha Dovžan, Klemen Bauer, Mitja Drinovec in Jakov Fak so končali na 14. mestu (+6:12,6/5+20).

Na prvi štafetni preizkušnji zime je nastopilo 26 moških ekip, 18 pa jih je prišlo do cilja; ostale so predčasno končale, ko so zaostale za krog za najhitrejšimi. Slovenci so v vetrovnem in oblačnem vremenu vse zapravili že v prvi predaji, ko je moral Dovžan po streljanju leže in stoje po enkrat v kazenski krog. Predal je na 20. mestu. Bauer je moral nato prav tako prvič v kazenskih krog, po drugem streljanju pa kar dvakrat.

Kakšna forma! Fak premagal velikega Fourcada

Slovenija je bila po polovici z štirimi minutami in tri četrt za vodilno Norveško na 19. mestu. V tretji slovenski predaji se je izkazal Drinovec, ki je petkrat dodatno vstavljal naboje in se izognil kazenskemu krogu. Fak je začel na 19. mestu (+5:52,2) za še naprej zanesljivo prvo Norveško. Najboljši slovenski reprezentant je bil brez napake na prvem strelskem postanku, na drugem pa je trikrat popravljal in četverici zagotovil 14. mesto.

Prepričljivo so slavili Ole Einar Bjoerndalen, Henrik L'Abee-Lund, Erlend Bjoentegaard in Lars Helge Birkeland.

Biatlon (M) Dvomov ni več, Fak je nazaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.