Šport > Zimski športi
140 ogledov

Fak nekoliko popravil uvrstitev

Jakov Fak Epa
Slovenski biatlonci so osvojili 14. mesto v štafetni preizkušnji.

Norveška je zmagala na moški štafetni tekmi biatlonskega svetovnega pokala v Hochfilznu (1:18:00,0/0+9). Druga je bila Nemčija (+1:54,9/0+17), tretja pa Francija (+2:34,0/3+13). Slovenski predstavniki Miha Dovžan, Klemen Bauer, Mitja Drinovec in Jakov Fak so končali na 14. mestu (+6:12,6/5+20).

Na prvi štafetni preizkušnji zime je nastopilo 26 moških ekip, 18 pa jih je prišlo do cilja; ostale so predčasno končale, ko so zaostale za krog za najhitrejšimi. Slovenci so v vetrovnem in oblačnem vremenu vse zapravili že v prvi predaji, ko je moral Dovžan po streljanju leže in stoje po enkrat v kazenski krog. Predal je na 20. mestu. Bauer je moral nato prav tako prvič v kazenskih krog, po drugem streljanju pa kar dvakrat.

jakov fak Kakšna forma! Šport Fak premagal velikega Fourcada

Slovenija je bila po polovici z štirimi minutami in tri četrt za vodilno Norveško na 19. mestu. V tretji slovenski predaji se je izkazal Drinovec, ki je petkrat dodatno vstavljal naboje in se izognil kazenskemu krogu. Fak je začel na 19. mestu (+5:52,2) za še naprej zanesljivo prvo Norveško. Najboljši slovenski reprezentant je bil brez napake na prvem strelskem postanku, na drugem pa je trikrat popravljal in četverici zagotovil 14. mesto.

Prepričljivo so slavili Ole Einar Bjoerndalen, Henrik L'Abee-Lund, Erlend Bjoentegaard in Lars Helge Birkeland.

jakov fak Biatlon (M) Šport Dvomov ni več, Fak je nazaj!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.