Ferrari zagrozil z izstopom iz F1

Foto: Profimedia Direktor Ferrarija Sergio Marchionne bo trd pogajalec.
Direktor Ferrarija Sergio Marchionne bo trd pogajalec.
Slovito italijansko moštvo se ne strinja z načrtovanimi spremembami v formuli 1.
Oglej si celoten članek

Novi lastnik formule 1 - ameriško podjetje Liberty Media, z letom 2021 načrtuje velike spremembe pri izdelavi motorjev. Direktor Ferrarija Sergio Marchionne z napovedano prenovo ni zadovoljen in je zagrozil celo z izstopom iz tekmovanja.

"Ferrari ne bo sodeloval, če ne bo mogel delovati v okoliščinah, ki bodo ugodne za vzdrževanje znamke na trgu in ki mu bodo zagotavljale edinstveno vlogo," je italijanskim medijem razkril Marchionne.

S sezono 2021 naj bi V-6 hibridni turbo motorji v F1 postali bolj enostavni in spet tudi glasnejši. Zvok sedanjih motorjev naj bi zelo motil številne privržence športa, poroča Reuters. 

Sestanek To je prihodnost formule 1

Novi motorji bi bili nato sicer cenejši za izdelavo, celotna investicija v spremembe pa bi moštva stala ogromno denarja. Prav tu je kamen spotike, ob Ferrariju so nezadovoljstvo nad planirano prenovo izrazili tudi pri Mercedesu in Renaultu. 

Ferrari je edini proizvajalec, ki v prvenstvu formule 1 sodeluje od vsega začetka, torej od leta 1950. Moštvo je nastopilo na več kot 900 dirkah za veliko nagrado.

Po mnenju nekaterih poznavalcev, bo mnenje Ferrarija v prihodnjih pogajanjih med lastniki in moštvi imelo veliko težo. "Formula 1 bolj potrebuje Ferrari, kot Ferrari potrebuje formulo 1," je za Bloomberg dejal finančni analitik Max Warburton.

Lewis Hamilton "Grozen način za osvojitev naslova."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.