Šport > Moto športi
4909 ogledov

Ferrari zagrozil z izstopom iz F1

Sergio Marchionne Ferrari Direktor Ferrarija Sergio Marchionne bo trd pogajalec.
Slovito italijansko moštvo se ne strinja z načrtovanimi spremembami v formuli 1.

Novi lastnik formule 1 - ameriško podjetje Liberty Media, z letom 2021 načrtuje velike spremembe pri izdelavi motorjev. Direktor Ferrarija Sergio Marchionne z napovedano prenovo ni zadovoljen in je zagrozil celo z izstopom iz tekmovanja.

"Ferrari ne bo sodeloval, če ne bo mogel delovati v okoliščinah, ki bodo ugodne za vzdrževanje znamke na trgu in ki mu bodo zagotavljale edinstveno vlogo," je italijanskim medijem razkril Marchionne.

S sezono 2021 naj bi V-6 hibridni turbo motorji v F1 postali bolj enostavni in spet tudi glasnejši. Zvok sedanjih motorjev naj bi zelo motil številne privržence športa, poroča Reuters. 

formula 1 Sestanek Šport To je prihodnost formule 1

Novi motorji bi bili nato sicer cenejši za izdelavo, celotna investicija v spremembe pa bi moštva stala ogromno denarja. Prav tu je kamen spotike, ob Ferrariju so nezadovoljstvo nad planirano prenovo izrazili tudi pri Mercedesu in Renaultu. 

Ferrari je edini proizvajalec, ki v prvenstvu formule 1 sodeluje od vsega začetka, torej od leta 1950. Moštvo je nastopilo na več kot 900 dirkah za veliko nagrado.

Po mnenju nekaterih poznavalcev, bo mnenje Ferrarija v prihodnjih pogajanjih med lastniki in moštvi imelo veliko težo. "Formula 1 bolj potrebuje Ferrari, kot Ferrari potrebuje formulo 1," je za Bloomberg dejal finančni analitik Max Warburton.

lewis hamilton Lewis Hamilton Šport "Grozen način za osvojitev naslova."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.