Šport > Moto športi
2808 ogledov

Pod Vettlovo zadnjico se je sprožilo

Sebastian Vettel Epa
Štirikratni svetovni prvak je imel neprijetno nesrečo.

V Mehiki se bo konec tedna najverjetneje končal boj za letošnji naslov svetovnega prvaka formule 1. Britanec Lewis Hamilton ima tolikšno prednost pred Nemcem Sebastianom Vettlom (66 točk), da mu za potrditev skupne zmage zadošča že peto mesto ob Nemčevi zmagi. Na treningih sicer Mercedesov voznik ni bil najhitrejši, v petek zvečer ga je prehitel Avstralec Daniel Ricciardo.

lewis hamilton Hamilton Šport Želi si dobiti sombrero in proslavljati do jutra

Na prvem treningu je bil pred Hamiltonom njegov moštveni sotekmovalec Finec Valtteri Bottas, Vettel pa je bil šele peti. Na drugem treningu je bil štirikratni svetovni prvak četrti. Nemec je sicer v svojem bolidu doživel precej neprijeten trenutek. "Nekaj je razneslo," je svojemu moštvu med vožnjo na drugem treningu sporočil Vettel in zaskrbljeno nadaljeval: "Na mojem sedežu je neka kislina ali pa nekaj podobnega."

Vettel je bil prisiljen zaviti v garažo, z vozila pa je izstopil z vlažnimi hlačami. Hitro so ugotovili, da je pod njim razneslo gasilni aparat. "Ne vem," je na vprašanje, kaj bi lahko sprožilo aparat, odgovoril Vettel. "Bilo je precej neprijetno zame," je povedal Nemec in končal: "Z vozilom je vse v redu. Nismo opravili popolnega treninga zaradi eksplozije gasilnega aparata na eni izmed voženj. A generalno gledano je bilo v redu, čaka pa nas še nekaj dela."

christian horner max verstappen red bull Polemika Šport "Še Kimi ni vedel, zakaj je na stopničkah."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.