Šport > Moto športi
852 ogledov

Verstappna spodili iz cone za zmagovalce

max verstappen Reševalni pas/Twitter
Max Verstappen je mislil, da je na dirki za VN ZDA osvojil tretje mesto. Sledilo je presenečenje.

Max Verstappen (Red Bull) je v zadnjem krogu VN ZDA prehitel Kimija Räikkönena (Ferrari) in si privozil uvrstitev na zmagovalni oder. Veselje ni trajalo dolgo, saj so mu komisarji izrekli pet sekund pribitka, kar ga je potisnilo na četrto mesto. Tretje je pripadlo dirkaču Ferrarija.

Lewis Hamilton VN ZDA Šport Na Zahodu nič novega

Räikkönen je v zaključku dirke varčeval z gorivom, zato se mu je dirkač Red Bulla povsem približal. Ledeni Finec ni pričakoval napada, manever ga je ujel nepripravljenega. Na njegovo srečo je Verstappen storil napako, saj se je z vsemi štirimi kolesi znašel izven proge, kar je v nasprotju s pravili. Räikkönen sicer ni vedel, zakaj je Nizozemec dobil kazen petih sekund, je pa tretje mesto sprejel z odprtimi rokami.

"Presenetilo me je. Pred tem sem upočasnil, da bi varčeval z gorivom. Mislil sem, da sem ga dovolj dobro zaprl. Gledal sem naprej, kar naenkrat pa se je pojavil v ogledalu. Nisem imel druge izbire. Po dirki sem bil zelo razočaran nad četrtim mestom, a očitno je Max naredil nekaj narobe. Moj dirkalnik je bil zelo dober, samo na koncu sem moral paziti na gorivo, zato ni bilo lahko," je pojasnil dirkač Ferrarija.

Verstappen se je v coni za najboljše že družil z Lewisom Hamiltonom, nato pa so ga komisarji pospremili s prizorišča.

Dirko v Teksasu je dobil Hamilton, ki ima tako tri dirke pred koncem praktično neulovljivo prednost 66 točk pred Sebastianom Vettlom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice