Šport > Moto športi
1657 ogledov

Mercedes grozil Hamiltonu in Rosbergu

rosberg hamilton silverstone EPA
Odnos je bil tako slab, da se v garaži nista nista pozdravila, razkriva Niki Lauda.

Neizvršni direktor Mercedesa Niki Lauda je razkril zanimive podrobnosti o napetem odnosu med nekdanjima prijateljema, kasneje pa zapriseženima sovražnikoma, Lewisom Hamiltonom in Nicom Rosbergom.

Slednji je lani prekinil prevlado Britanca in se po debitantskem naslovu svetovnega prvaka nenadoma poslovil od elitnega dirkaškega športa. Po letošnji VN Japonske je medijem zaupal, da z nekdanjim kolegom nista v stikih. "Že dolgo nisva govorila," je priznal.

Dirkača sta sta bila od leta 2014 do 2016 edina prava kandidata za naslov prvaka, rivalstvo pa je enega od vrhuncev doseglo na VN Španije leta 2016, kjer sta odstopila po trčenju v prvem krogu.

hamilton rosberg | Avtor: EPA EPA

"Znotraj ekipe je bilo zelo tekmovalno, včasih celo preveč," je razkril legendarni Lauda. "Uvedli smo pravila. Še posebej po Barceloni, kjer sta se izrinila s steze. Povedali smo jima, da je to za Mercedes nesprejemljivo. Eden mora zmagati, ne smeta se medsebojno izločevati. Razumela sta. V nasprotnem primeru bi dobila kazen ali pa bi z enim od njiju prekinili pogodbo. Toto Wolff se je domislil dobrih pravil in vzpostavil mir. Število nesreč se je zmanjšalo."

V garaži, pojasnjuje Lauda, ni bilo prav nič drugače kot na stezi. "Nista imela odnosa. Zjutraj se nista niti pozdravila. Nihče ni pričakoval, da bosta skupaj zajtrkovala, a bilo je res hudo. Lewis se je večkrat razburil in včasih tudi izgubil zaradi medsebojnih trikov. To je bilo utrujajoče za ekipo," je zaključil 68-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.