Šport > Moto športi
596 ogledov

Ecclestone nezaželen v svetu lastne stvaritve

bernie ecclestone EPA
Nekdanji F1 Supremo je postal nezaželena oseba v dirkaškem cirkusu, ki ga je soustvarjal več kot štiri desetletja.

Britanski mogotec, ki je v veliki meri zaznamoval moderno podobo formule 1, je potožil nad novim lastnikom, podjetjem Liberty Media na čelu s predsednikom Chasom Careyjem (na sliki spodaj).

Ameriško podjetje je lani prevzelo elitni dirkaški cirkus in za naslednika Bernieja Ecclestona imenovalo Careyja. Ecclestonu je ostala simbolična funkcija častnega predsednika, čeprav trdi, da se ga Američani na vsak način želijo znebiti.

chase carey | Avtor: EPA EPA
Britanec je po prevzemu novega lastnika pričakoval triletno pogodbo, s katero bi še naprej vodil elitni dirkaški šport. Toda Chase je imel drugačne načrte. "Nisem odstopil. Odpustili so me. Chase me je povabil na pogovor. Dejal je 'veš, da smo v petek opravili prevzem?' Odvrnil sem 'da, čestitam.' 'Želim, da odstopiš z mesta izvršnega direktorja. To je služba, ki si jo želim.' Odstopil sem. Imeli so vse dokumente. Presenetilo me je, ker naj bi ostal še tri leta. Lahko bi zagnal vik in krik, a nisem," je razkil 86-letnik, ki se redko udeležuje dirk formule 1.

"Chase je poslal sporočilo v mojo pisarno, da na dirkah nimajo dovolj prostorov. Na voljo so jim samo tiste pisarne, ki jih dodeli organizator dirke. Poleg Careyja sta zraven še direktor za marketing Sean Bratches in direktor za motošport Ross Brawn, torej potrebujejo tri pisarne. Ne želijo, da prihajam na dirke. To bi lahko tudi povedali. Kakorkoli, jaz sem jim ustregel," je pojasnil Ecclestone in izpostavil neskladje med napovedmi in dejanskimi ukrepi novih lastnikov.

"Kolikor vidim, niso naredili nič. Napovedali so, da ne bodo govorili, ampak le ukrepali. Očitali so mi, da sem jaz preveč govoril. Marsikaj se je naredilo potihoma. Oni samo govorijo. Chase je imel vnaprej pripravljene ideje, kaj bi morali narediti. Zdaj, ko je zraven, ni tako lahko. Žal mi je zanj," je sklenil nekdanji F1 Supremo.

Komentarjev 1
  • Janez_53 13:07 16.oktober 2017.

    Ne vem, kaj še bi 86-letni starček pravzaprav rad? To malenkost življenja, ki še mu je preostala, naj raje posveti svojim najožjim družinskim članom!

Sorodne novice