Šport > Moto športi
531 ogledov

Vettel se je zasmilil Hamiltonu

sebastian vettel Epa
Sebastian Vettel je doživel nov udarec na VN Japonske.

Štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel (Ferrari) je azijsko turnejo končal z odstopom na Japonskem in ima po zmagi Lewisa Hamiltona v skupnem seštevku debelih 59 točk zaostanka za dirkačem Mercedesa.

Nemec je na zadnjih treh dirkah vpisal dve ničli in posledično izgubil vse realne možnosti v boju za peti dirkaški naslov, s katerim bi se izenačil s Juanom Manuelom Fangiem (5).

Vettel je na VN Singapurja odstopil že v uvodnem krogu po trčenju z Maxom Verstappnom. Sledila je dirka v Maleziji, kjer je je startal z zadnjega mesta in se po zaslugi odlične vožnje prebil na četrto.

Na nedeljski VN Japonske ga je izdal motor, kar pomeni, da je na zadnjih treh dirkah osvojil le 12 točk. Hamilton, za primerjavo, jih je zbral kar 68 in pobegnil dirkaču Ferrarija, ki je pred šestimi tedni celo vodil v dirkaškem točkovanju prvenstva.

lewis hamilton | Avtor: Epa Epa

"Neverjetno, da smo v tem položaju," je po zmagi v deželi vzhajajočega sonca, 61. v karieri, dejal Hamilton. "Veselil sem se dobre dirke s Sebastianom, vendar je imel spet ogromno smole. In to ne po lastni krivdi. V formuli 1 je zanesljivost zelo pomembna. Ne gre le za dogajanje na stezi, ampak je ključna celotna ekipa. Mercedes že več let dokazuje, da ima močno podlago. Fantje svoje delo opravljajo fenomanelno. Mercedes je vodilna ekipa na področju zanesljivosti," je inženirje pohvalil Britanec.

Hamilton si lahko četrti naslov prvaka, prav toliko sta jih zbrala Vettel (4) in Alain Prost (4), zagotovi že na VN ZDA, kjer bi za dosego tega cilja moral osvojiti 16 točk več od Vettla. "Rad bi se zahvalil vsem v tovarni, ki so pripravili tako dober dirkalnik, v katerem lahko pokažem svoje zmogljivosti. Do konca je še daleč. Na voljo je še 100 točk. Marsikaj se lahko zgodi. Upam, da bom nadaljeval v takšnem ritmu. Srečo imam, da sem v tem položaju in skupaj moramo uživati v izkušnji," je sklenil 32-letnik.

Do konca sezone so še štiri dirke za veliko nagrado. Naslednja, VN ZDA v Austinu, bo na sporedu 22. oktobra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice