Šport > Moto športi
127 ogledov

Alonso na začelje startne vrste

fernando alonso Epa
Dvakratni svetovni prvak Fernando Alonso bo dirko za VN Japonske začel z zadnjega startnega mesta.

Španski dirkač formule 1 Fernando Alonso bo moral zaradi menjave motorja v dirkalniku startati 35 mest slabše na nedeljski dirki za veliko nagrado Japonske v Suzuki.

Njegova ekipa McLaren je morala Hondin motor zamenjati izven predpisanega časa, potem ko so mehaniki ugotovili iztekanje hidravličnega olja.

fernando alonso | Avtor: Epa Epa

Alonsov bolid bo tako letos startal z že osmim motorjem, z desetim turbinskim polnilnikom in sedmim akumulatorjem, Honda tudi tokrat pred domačim občinstvom ni zmogla brez težav.

Alonso se bo na repu startne razvrstitve pridružil rojaku Carlosu Sainzu, ki je zaradi menjave svojega motorja Renault dobil 20 mest kazni.

"Dal bom vse od sebe in skušal nadoknaditi izgubljeno," je ob tem dejal Alonso. Tekmovalna komisija mora sicer kazen še potrditi. Po treh slabih sezonah se bo McLaren šele letos poslovil od Hondinih motorjev.

Japonci bodo poslej opremljali ekipo Toro Rosso, McLaren pa bo posegel po agregatih iz hiše Renault.

Na zadnjem treningu pred sobotnimi kvalifikacijami je bil najhitrejši Valtteri Bottas (Mercedes). Drugi čas je dosegel Lewis Hamilton (Mercedes), tretjega pa Sebastian Vettel (Ferrari).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice