Šport > Moto športi
118 ogledov

Ferrari dominanten na drugem merjenju moči

sebastian vettel Epa
Na drugem prostem treningu je bil najhitrejši Sebastian Vettel (Ferrari). Prvi je pripadel Maxu Verstappnu (Red Bull).

Nemec Sebastian Vettel je na drugem prostem treningu formule 1 pred nedeljsko dirko za veliko nagrado Malezije dosegel najboljši čas. Ferrarijev dirkač je dosegel rekord dirkališča v Sepangu in izboljšal rekord kroga iz leta 2005. Njegov moštveni kolega Finec Kimi Räikkönen je bil drugi, vodilni v SP Britanec Lewis Hamilton pa je končal v gumah.

Tretji in četrti čas treninga sta dosegla dirkača Red Bulla Avstralec Daniel Ricciardo in Nizozemec Max Verstappen, dirkača Mercedesa Hamilton in Finec Valtteri Bottas pa sta bila šesti oziroma sedmi.

Hamilton je bil šele v desetem krogu, ko se je s preveč hitrosti zletel s steze in končal v varovalni ograji. Britancu  je uspelo dirkalnik prepeljati do boksov, kjer so ga v roke takoj vzeli mehaniki. Na stezo je po 40 minutah šel še enkrat, a z dirkalnikom ni bilo vse v redu.

Trening se je končal 20 minut prej, kot je bilo predvideno, ko je Romain Grosjean pri približno 200 km/h povozil rahlo dvignjeni pokrov odtočnega kanala in zaletel v ograjo. Francoz jo je srečno odnesel in je lahko sam zlezel iz dirkalnika.

Verstappnu prvi trening

Verstappen je bil najhitrejši na uvodnem treningu v Sepangu. Na drugem mestu je na prvem prostem preizkusu, ki se je začel s tridesetminutno zamudo zaradi močnega dežja, končal njegov moštveni kolega Ricciardo.

Zaradi deževne zamude nihče od dirkačev ni odpeljal več kot 14 krogov. Tretji čas je dosegel Španec Fernando Alonso z McLarnom, za njim se je uvrstil Räikkönen. Vettel je dosegel peti, Hamilton pa šesti čas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice