Šport > Moto športi
176 ogledov

Vettel dobil prvo bitko s Hamiltonom

Sebastian Vettel Epa
Ferrari je bil v kvalifikacijah Velike nagrade Singapurja uspešnejši od srebrnih puščic.

Nedeljsko dirko svetovnega prvenstva formule 1 v Singapurju bo s prvega mesta začel nemški voznik Ferrarija Sebastian Vettel. Iz prve vrste bo startal še Nizozemec Max Verstappen v Red Bullu. Vodilni v skupni razvrstitvi svetovnega prvenstva Britanec Lewis Hamilton (Mercedes) je bil v kvalifikacijah šele peti.

Nemški dirkač, ki je že štirikrat dobil ulično dirko v Singapurju, je dosegel pomemben "pole position" v boju za letošnji naslov. Na drugem in tretjem mestu sta kvalifikacije končala oba Red Bulla, tretji je bil za Verstappnom njegov moštveni sotekmovalec Avstralec Daniel Ricciardo.

Kvalifikacije so se končale z razočaranjem za  Hamiltona, saj je bil šele peti, pred njim je končal tudi drugi Ferrarijev voznik Finec Kimi Räikkönen. Iz tretje vrste bo dirko začel še drugi Mercedesov voznik Finec Valtteri Bottas.

Vettel je za 49. najboljši startni položaj v karieri dosegel tudi nov rekord steze, ta zdaj znaša 1:39,491. V SP ima po 13 dirkah na prvem mestu Hamilton 238 točk, tik za njim je Vettel z 235, tretji je Bottas s 197.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice