Šport > Moto športi
527 ogledov

Hamilton v Ferrarijevem hramu provociral tifoze

lewis hamilton
Lewis Hamilton je med podelitvijo na VN Italije provocorial številne Ferrarijeve navijače, ki so dirkača Mercedesa pospremili z glasnimi žvižgi.

Trikratni svetovni prvak Lewis Hamilton ima za seboj odličen konec tedna v Monzi, kjer je v soboto osvojil rekordni 69. 'pole position' in na večni lestvici prehitel Michaela Schumacherja (68), nato pa si je v nedeljo privozil še drugo zaporedno zmago in v točkovanju prvenstva prehitel domačega aduta Sebastiana Vettla.

Lewis Hamilton VN Italije VN Italije Šport Hamilton pokvaril Ferrarijevo zabavo

Hamilton se je tretjič povzpel na najvišjo stopničko v Monzi in poskrbel za četrto zaporedno zmago Mercedesa na tem ikoničnem prizorišču. "Uživam tukaj v Italji in rad imam strastne navijače, še posebej Ferrarijeve, ki so fantastični. Energija ni primerljiva z nobenim dirkališčem, razen morda s Silverstonom, kar zelo spoštujem in cenim. Vesel sem. Ekipa je dobro opravila svoje delo," je na zmagovalnem odru pripovedal Hamilton. 

Ker se žvižgi razočaranih tifozov niso umirili, se je odločil za manjšo provokacijo. "Mercedesov motor je zagotovo boljši od Ferrarijevega," si je drznil izjaviti v hramu italijanskega motošporta, in to pred rekordnim številom gledalcev! 

Izrazito negativna reakcija ga ni presenetila. "To je v Italiji za pričakovati. Skozi leta je postalo običajno, da tako reagirajo, če ne zmaga Ferrarijev dirkač. Neizbežno bom tukaj vedno podlež, če preprečim zmago Ferrariju. Če ne bi bilo mene in Valtterija, bi slavil Ferrari. Torej sva midva podleža. Včasih sem rad podlež, tako da me prav nič ne moti. Poskušam ostati spoštljiv," je povedal dirkač Mercedesa.

"Občudujem njihovo strast. Nekateri so bolj podobni agresivnim nogometnim navijačem. Vse v imenu ljubezni do rdečega dirkalnika," je dodal Britanec in se pošalil, da se vedno več Ferrarijeveh navijačev obrača k srebrnim.

"Opazil sem britansko zastavo, očitno so se nekateri od Ferrarija preselili k Mercedesu. Veliko ljudi bo še treba spreobrniti, veliko se jih ne bo. Leto za letom bom spreobrnil še kakšnega od njih. Hvaležen sem za takšne navijače," je zaključil Hamilton.

Po 13. od skupno 20. dirk v skupnem seštevku vodi Hamilton (238 točk) pred Vettlom (235) in Valtterijem Bottasom (197). Sledita Daniel Ricciardo (144) in Kimi Räikkönen (138).

hamilton, bottas, mercedes | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.