Šport > Moto športi
1096 ogledov

"Vettlu želim zagreniti življenje."

sebastian vettel Epa
Lewis Hamilton (Mercedes) je zgolj formalnost oddaljen od četrtega naslova svetovnega prvaka.

Lewis Hamilton je z zmago na VN ZDA prednost v skupnem seštevku povečal na 66 točk in najbližjemu zasledovalcu Sebastianu Vettlu (Ferrari) prepustil samo še teoretične možnosti v boju za naslov svetovnega prvaka.

Do konca sezone so na sporedu samo še tri dirke, kar pomeni, da bi moral dirkač Ferrarija doseči tri zmage, Hamilton pa ne sme osvojiti več kot devet točk.

lewis hamilton usain bolt | Avtor: Epa Epa

Mercedes si je po zaslugi Hamiltonove zmage v teksaškem Austinu že zagotovil naslov konstruktorskega prvaka, četrtega zapored. Britanec ima pogodbo s srebrnimi do konca leta 2018 in čeprav ne izključuje možnosti, da bi nekoč sedel v poskočnega konjička, ostaja zvest Mercedesu.

"Sem oboževalec rdečega dirkalnika, podjetja in znamke. V čast bi mi bilo, če bi dirkal z njihovim dirkalnikom, vendar to ni bila realna možnost. Če bi me pri Ferrariju želeli, bi navezali stik. Želim si delati z ljudmi, ki si me želijo v ekipi. Če pri Ferrariju tega ne želijo, ni nobenega problema," je povedal 32-letnik, ki ima na računu že 62 zmag in kar 72 najboljših startnih položajev.

"Z veseljem bom v naslednjih letih grenil življenje Ferrariju. Sebastian je podaljšal pogodbo. Moj in Mercedesov cilj je, da bosta Vettel in Ferrari nesrečna še naslednja tri leta," je dodal aktualni podprvak in po dolgem času spregovoril o kontroverznem trčenju z dirkačem Ferrarija v Bakuju.

Lewis Hamilton, Sebastian Vettel Odločitev Fie Šport Vettel izvedel usodo zaradi trka v Bakuju

"Sebastianovo vedenje v Bakuju nima vpliva name ali na moje sposobnosti. Vem, kje se nahajam kot njegov tekmec, in mislim, da on prav tako. Vedno se spoštujeva. Ne razmišljam o tem, kaj mi je storil. To ni pomembno. To izhaja še iz mojega otroštva. Pogosto sem bil tarča rasizma. Želel sem se jih lotiti s pestmi, a mi je oče vedno dejal, naj odgovorim na stezi. Dejanja so glasnejša od besed. Osvoji naslov prvaka, to jih bo utišalo," je povedal Britanec.

Hamilton bi se s četrtim naslovom svetovnega prvaka izenačil s Vettlom (4/2010-2013) in Alainom Prostom (4/1985, 1986, 1989, 1993). Na večni lestvici vodi Michael Schumacher (7/1994, 1995, 2000-2004), drugi je Juan Manuel Fangio (5/1951, 1954-1957).

max verstappen F1 Šport Verstappna spodili iz cone za zmagovalce Lewis Hamilton VN ZDA Šport Na Zahodu nič novega
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.