Šport > Moto športi
328 ogledov

"Še Kimi ni vedel, zakaj je na stopničkah."

christian horner max verstappen red bull Epa Christian Horner bo vse upe položil v Maxa Verstappna.
Kazen Maxu Verstappnu še vedno buri duhove.

Max Verstappen (Red Bull) je bil po dirki za VN ZDA kaznovan s petimi sekundami pribitka zaradi spornega prehitevanja Kimija Räikkönena (Ferrari). Kazen je pomenila, da je dirkač Red Bulla osvojil četrto mesto, na najnižjo stopničko pa je stopil ledeni Finec.

max verstappen F1 Šport Verstappna spodili iz cone za zmagovalce

V Red Bullovi garaži so bili nad odločitvijo ogorčeni, enako besen je bil tudi mladi Nizozemec. "Dirka je bila odlična, a takšne neumne odločitve uničujejo naš šport. Samo en idiotski komisar vedno odloči v mojo škodo. Vsak zapelje s steze, ki ni omejena," se je jezil Verstappen.

"Po mojem mnenju gre za šokantno odločitev. Maxovega argumenta sploh niso slišali. Morda bi prišli do enakega zaključka, a moral bi imeti možnost pojasnila."

šef Red Bulla

Podobno je razmišljal tudi šef ekipe Christian Horner in med vrsticami namignil, da bi se izteklo drugače, če bi bili vlogi zamenjani. "Obljubili so, da bodo poslušali argumente in analizirali dejstva, potem pa šele sprejeli odločitev. Kaj se je zgodilo? Odločili so se na mestu. Po mojem mnenju gre za šokantno odločitev. Maxovega argumenta sploh niso slišali. V drugih primerih so zaslišali oba dirkača. Morda bi prišli do enakega zaključka, a moral bi imeti možnost pojasnila," je povedal Horner in podprl dirkačev napad na določenega komisarja. Šlo naj bi za Garryja Connellyja, ob njem sta nad dirko bdela še Radovan Novak in Mika Salo.

"Pravico ima do izražanja. Šport je zelo čustven. Presenetilo bi me, če bi bil zadovoljen z odločitvijo. Odločitve so odvisne od tega, kdo od komisarjev je na dolžnosti. V ZDA je formula 1 še nezrela. Še Kimi ni razumel, zakaj je prišel na stopničke," je zaključil Horner. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.