Šport > Moto športi
498 ogledov

"Grozen način za osvojitev naslova."

lewis hamilton
Lewis Hamilton je dve dirki pred koncem sezone osvojil svoj četrti naslov svetovnega prvaka (2008, 2014, 2015, 2017).

Dirkač Mercedesa Lewis Hamilton se je pridružil Michaelu Schumacherju (7), Juanu Manuelu Fangiu (5), Alainu Prostu (4) in Sebastianu Vettlu (4) ter kot peti dirkač v zgodovini osvojil najmanj štiri naslove svetovnega prvaka formule 1.

Britanec se je v uvodnem krogu VN Mehike zapletel v nesrečo s Sebastianom Vettlom (Ferrari), zato sta morala oba predčasno zapeljati v bokse. Hamilton se je do konca dirke prebil do devetega mesta, Vettel je bil četrti.

Lewis Hamilton VN Mehike VN Mehike Šport Hamilton po trku z Vettlom predčasno do naslova

Nemec je v primerjavi z vodilnim dirkačem prvenstva pridobil le 10 točk ter tako izgubil tudi vse teoretične možnosti v boju za naslov prvaka. Hamilton ima pred dirkama v Braziliji in Abu Dabiju velikih 56 točk naskoka, kar pomeni, da je prvenstvo odločeno.

"Grozen način za osvojitev naslova, če smo iskreni," je po tekmi dejal Hamilton. "Napovedal sem, da ne bom popustil v prvem ovinku. Mislim, da nisem bil preveč agresiven, dirkalnik sem imel v dobrem položaju. Veselim se ogleda posnetka, a pustil sem dovolj prostora. Hvaležen sem fantom v Brixworthu in Brackleyju za trdo delo. Zmaga v konstruktorski razvrstitvi je bila velik dosežek, hvaležen sem, da so mi pomagali do tega neverjetnega rezultata," je povedal novopečeni svetovni prvak.

Vettel, ki je dirko začel z najboljšega startnega položaja, je v prvem krogu najprej trčil z Maxom Verstappnom, nato pa, kot se zdi s posnetka, namerno zadel še Hamiltona, da bi ohranil upanje v boju za naslov. Na koncu se ni izšlo.

"Razočaran sem. Težko je prečkati ciljno črto ob zavedanju, da nisi več v igri. To je Lewisov dan. Zasluženo je postal svetovni prvak. Drugo leto bomo poskusili znova, a v tem trenutku je treba čestitati najboljšemu dirkaču pretekle sezone," je povedal Nemec. 

Hamilton si je naslov privozil v drugi polovici sezone, saj je dobil kar pet od zadnjih sedmih dirk. Vettel se je letos štirikrat povzpel na najvišjo stopničko, kamor pa ni stopil vse od julijske VN Madžarske. "Lewisa se ne bojim. Rad dirkam z njim. Želim si, da bi bilo letos tega še več. Skupno gledano so bili preprosto boljši od nas," je sklenil dirkač Ferrarija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice