Finale porušil vse rekorde

Foto: Epa
Prenos podelitve pokala je najbolj gledana vsebina slovenskih televizij vseh časov.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkarji so pred televizijske sprejemnike privabili rekordno število gledalcev. Finalno tekmo, na kateri so naši fantje osvojili naslov evropskega prvaka, si je na Kanalu A ogledalo 34,9 odstotka gledalcev, s čimer je postala najbolj gledana športna vsebina v zgodovini slovenske televizije.

Celotno tekmo je spremljalo 84 odstotkov gledalcev, ki so v tistem času gledali televizijo. Absolutni rekord je dosegla zaključna slovesnost, na kateri so Slovenci prejeli pokal za zmago, Goran Dragić pa priznanje za najkoristnejšega igralca (MVP) prvenstva.

Podelitev je dosegla rating 37,2 odstotka, spremljajo pa jo je kar 93 odstotkov vseh gledalcev pred televizijskimi zasloni. Tekmo je v nekem trenutku, ko je bila gledanost najvišja, spremljalo 96 odstotkov gledalcev, najvišji rating je bil 43,2 odstotka.

Slovenski junaki bodo danes ob 18.45 pristali na Brniku, nato pa jih ob 20. uri čaka veliki sprejem na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Šport Po zmagi vdrl na tiskovko

'Fotka' finala Tudi Srbija obožuje Dragića

Šport To je o poškodbi povedal Dončić

Solze in bes Srbi našli krivca za poraz

Zvezdnik Za Teodosića Slovenija ni šampion, Dragić pa ne MVP

Komentar Nisem šel na finalno tekmo v Turčijo in ni mi žal!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 13:33 18. September 2017.

    Vadite svojo ekipo https://mybasketteam.com/sl

  • 12:34 18. September 2017.

    Ob 19:00 na Kongresnem trgu danes jih čakamo. Bravo SLOVENIJA!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.