Šport > Slovenija poka od ponosa
28918 ogledov

Srbi našli krivca za poraz

Finale Eurobasket, Slavje Epa
Srbski selektor Aleksandar Đorđević je našel krivca za poraz njegovih varovancev v finalu evropskega prvenstva v košarki.

Srbski strokovnjak Aleksandar Đorđević je načeloma priznal, da je Slovenija zasluženo osvojila naslov evropskega prvaka, a v isti sapi poudaril, da njegovi košarkarji niso imeli enakih možnosti v boju za zlato odličje.

"Rekel sem fantom, niste dobili možnosti, da se na enak način borite za medaljo," je povedal Đorđević in dodal: "Že po polfinalu smo pripravili video, v katerem smo predstavili 18 spornih situacij. Veliko smo se pogovarjali o tem. Če se piska Bobanu Marjanoviću, zakaj se ne piska tudi Gašperju Vidmarju? V zadnjih minutah so se dogajale reči, ki se ne bi smele. To je finale."

"Seveda je Slovenija zasluženo osvojila naslov. Vsa čast vsem, na čelu z Igorjem Kokoškovim. V Goranu Dragiću, ki je zaznamoval prvenstvo, imajo pravega vodjo. Potem sta tu še sijajni Luka Dončić in Klemen Prepelič, ki je odigral fantastično," je še dodal srbski selektor.

 | Avtor: Epa Epa

Srbe je zmotilo, ker jim je sodnik zaradi simuliranja osebne napake v napadu izrekel kar dve tehnični napaki, prav tako pa so prepričani, da v ključnem trenutku ni bila dosojena osebna napaka nad Vladimirjem Lučićem.

"V Istanbulu se nam je še drugič zgodilo, da smo bili deležni takšnega tretmaja. Nemogoče je dosoditi štiri osebne napake pri metu za tri točke in dve tehnični. Namesto čiste osebne v napadu se piska tehnična," se je po tekmi jezil Milan Mačvan, ki je dosegel 18 točk.

Srbi so bili po porazu zelo čustveni, tekle so solze. "Niso jokali samo igralci. To samo dokazuje, kako močna je bila njihova želja po zlatu. Vsem je težko, vendar smo prišli do finala brez dveh igralcev, brez našega prvega organizatorja igre. Zelo sem ponosen. Seveda mi je žal, vendar sem vesel, ker sem bil priča nečemu, kar ne vidimo prav pogosto," je borbenost svojih varovancev še pohvalil Đorđević.

Komentarjev 3
  • LukaMB 12:28 18.september 2017.

    No dej dej ne pribijajte, drugo je evforija, drugo pa je resnica. Enkrat pa res ni bilo simuliranje od dveh. Ko so pa to delali naši pa je sodnik vse piskal v korist nam, tako da ne serjite kot komentator ...prikaži več o "prepotentnih Srbih" pa takšne lepo prosim, ker so čisto lepo odigrali tekmo in na koncu seveda čestitali tudi nam. Če kaj sovražim je to, da smo pa mi kao boljši in nekomu v kup mečemo laži ter iz tega naredimo virtualno resnico, ki nam paše, zato da bi se počutili bolje. Prosim lepo tišina.

  • Tejč 10:51 18.september 2017.

    Saj bodo vedno sodniki krivi, ko bodo Srbi izgubili. Vsaka čast sodnikom, da so imeli jajca piskat simuliranje!

  • perhan63 10:38 18.september 2017.

    zdej so pa sodniki krivi...tipično srbsko natolcevanje

Sorodne novice