Slovenija
36843 ogledov

Kdo se je na tekmo odpeljal s Falconom?

Miro Cerar v Carigradu Vlada RS
Vlada objavila pojasnilo glede zamenjave vstopnic slovenskim navijačem.

"Slovenska vlada ni dala nikakršnih navodil in tudi ni posredovala pri zamenjavi vstopnic slovenskim navijačem." Tako se je vlada na Twitterju odzvala na poročanje medijev, da nekateri slovenski navijači v Istanbulu finalni obračun z izbrano vrsto Srbije čakajo z grenkim priokusom, saj so jim že v naprej plačane vstopnice za 2. sektor izza koša zamenjali za 3. sektor. 

Namesto že plačanih boljših so dobili slabše karte

Navijači so torej nakdnano dobili pozicije višje v dvorani, medtem ko naj bi njihove že plačane sedeže zasedli nekateri drugi gosti iz Slovenije. Karte za boljša mesta so kupili po 70 evrov, dobili pa so slabše, organizator jim je vrnil deset evrov. Pri Kompasu, ki je priskrbel aranžmaje za ogled finalne tekme, so potrdili, da je do zapleta s kartami prišlo. Kot so pojasnili, so prodali kakih 1.500 aranžmajev in pri takšni masi lahko pride do zapleta. Poudarili so, da vse navijače obravnavajo enako. 

Vstopnice Šport Kaj na zaplet pravi Košarkarska zveza Slovenije?

Predstavniki slovenske vlade so sicer v Istanbul poleteli s Falconom, ki ima v potniški kabini prostora za deset potnikov. V delegaciji so bili predsednik vlade Miro Cerar, zunanji minister Karl Erjavec, minister za gospodarski razvoj in tehnologjo Zdravko Počivalšek, državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Jure Leben, vodja kabineta predsednika vlade Gregor Krajc, svetovalec predsednika vlade za mednarodno gospodarsko sodelovanje Klemen Babnik, svetovalka predsednika vlade za integrirane komunikacije Tanja Subotič Levanić ter uradni fotograf in varnostniki. 

"Predsednik vlade se na povabilo turškega predsednika vlade Binala Yýldýrýma v Carigradu udeležuje delovne večerje," je vlada zapisala v pojasnilu glede udeležbe predstavnikov vlade na finalni tekmi evropskega košarkarskega prvenstva. 

slovenija 16.10.09, falcon, vladno letalo, brnik, foto: bostjan tacol Finale Slovenija Fantje s falconom v Istanbul

S turškim predsednikom naj bi izmenjala oceno bilateralnih odnosov med državama, glavni poudarki pogovora pa naj bi bili dani možnostim za krepitev gospodarskega sodelovanja ter načrtom prihodnjega sodelovanja med državama na tem področju. Vlada je izhodišča za obisk predsednika vlade v Turčiji sprejela na včerajšnji dopisni seji.

Predsednik vlade si je po delovni večerji, na povabilo turškega gostitelja ter Košarkarske zveze Slovenije ogledal tudi finalno tekmo evropskega košarkarskega prvenstva.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 16
  • nostradamus 10:44 20.september 2017.

    skoda besed nasi politiki niso vredni da jih ... ............

  • Plavi-mil 17:07 18.september 2017.

    Če je res, kar so povedali navijači, da jim je ta nesposobna vladna "smetana" odvzela že plačane karte in jih poslala na slabše pozicije v dvorani, je to še en dokaz te pokvarjene skorumpirane elite katera je sami sebi namen, ...prikaži več sicer pa mi je v uteho to, da se Srbski trener sploh ni rokaval s cmero, ampak je šel kar mimo kot da ga ni, cmero sploh ni mogel verjeti, kaj se mu je zgodilo.

  • smejka 15:17 18.september 2017.

    Naj sami plačajo prevoz s falconom.Košarkaši so sami odigrali tekmo in zmagali!