Francija, Argentina in Nemčija OI odprle s porazi

Foto: Xinhua/STA
Foto: Xinhua/STA
Porazi nogometašev Francije, Argentine in Nemčije, zmaga Brazilije.
Oglej si celoten članek

Brazilija je bila edina izmed nogometnih velesil, ki je dobila dvoboj prvega kroga na olimpijskem turnirju nogometašev. S 4:2 (3:0) je v derbiju v skupini D ugnala Nemčijo. Izgubili sta tudi Francija in Argentina, Španija pa se je v skupini C z 0:0 razšla z Egiptom.

Brazilija, branilka naslova, je do zmage v ponovitvi finala iz OI 2016 prišla s tremi goli Richarlisona (7., 22. in 30. minuta), nogomtaš nemškega Bayerja Paulinho pa je v četrti minuti sodnikovega dodatka postavil končni izid. Nadiem Amiri (57.) in Ragnar Ache (83.) sta bila uspešna za Nemčijo.

Pred petimi leti je v boju za zlato Brazilija ugnala Nemčijo s 5:4 po izvajanju enajstmetrovk, ko je odločilni gol dosegel zvezdnik Neymar, po rednem delu je bilo 1:1.

Poleg Brazilije je tokrat do zmage v skupini D v Yokohami prišla tudi Slonokoščena obala, ki je ugnala Savdsko Arabijo z 2:1 (1:1). Dva strelca tega dvoboja sta bil v vrstah poražene ekipe, Abdulela Al Amri je v 39. minuti zadel v lastno mrežo, Salem Al Davsari je pet minit pozneje izenačil, Franck Kessie pa je v 66. minuti zagotovil zmago afriški ekipi.

Razpored OI To je časovnica slovenskih nastopov v Tokiu

Za Francijo je edini gol v Tokiu iz enajstmetrovke dosegel Andre-Pierre Gignac, ko je v 69. minuti znižal zaostanek na 1:2, a je bilo na koncu 4:1 za Mehiko, zmagovalko OI leta 2012. Uspešni so bili Alexis Vega (47.), Sebastian Cordova (55.) ter rezervista Uriel Antuna (80.) in Eduardo Aguirre (90.). Na drugi tekmi v japonski prestolnici, kjer igra skupina A, je gostiteljica OI ugnala Južno Afriko z 1:0 (0:0). Mož odločitve je bil Takefusa Kubo (71.).

Sapporo gosti skupino C, na tekmi med Egiptom in Španijo ni bilo golov, Avstralija pa je z zadetkoma Lachlana Walesa (14.) in Marca Tilia (80.) z 2:0 (1:0) presenetila Argentino.

V skupini B je v Kashimi Nova Zelandija z golom Chrisa Wooda (72.) premagala Južno Korejo z 1:0 (0:0). Romunija je bila prav tako z 1:0 (0:1) boljša od Hondurasa. Avtogol je v sodnikovem dodatku prvega polčasa zabil Elvin Oliva.

OI Veliki tekmec: Pogačar sodi med glavne favorite

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.