Francoski kolesar ganil ves svet: "Vsak bi ravnal enako"

Foto: Print Screen
Foto: Print Screen
Francoski kolesar je žrtvoval svojo dirko, da bi priskočil na pomoč hudo poškodovanemu rojaku.
Oglej si celoten članek

Kolesarsko dirko Liege-Bastogne-Liege, ki jo je dobil Remco Evenepoel (Quick-Step Alpha Vinyl), je zaznamoval tudi množični padec okoli 60 km pred ciljem.

V njem jo je hudo skupil dvakratni svetovni kolesarski prvak Francoz Julian Alaphilippe (Quick-Step Alpha Vinyl), ki so ga s prizorišča odpeljali v bolnišnico.

Izkazalo se je, da so se 29-letnemu francoskemu zvezdniku, ki je utrpel zlom dveh reber in lopatice, ob padcu sesedla pljuča. Okrevanje bo trajalo več mesecev.

Hud padec Eden največjih zvezdnikov obležal v jarku, čuti hude bolečine

Tihi junak 108. izvedbe kolesarskega spomenika je bil nedvomno Romain Bardet (Team DSM), ki se je v hipu odpovedal priložnost za vrhunski rezultat, da bi lahko pomagal poškodovanemu Alaphilippu.

Foto: Twitter

"Še vedno težko ubesedim včerajšnje dogodke, stisko na obrazih in potolčena telesa kolesarjev. Razmišljam o Julianu in ostalih fantih, ki so bili prizadeti v tej nesreči. Ganjen sem ob vaših sporočilih, vendar iskreno verjamem, da bi v takšni situaciji vsakdo ravnal enako kot jaz. Kadar je ogrožena fizična integriteta, tekmovanje izgubi ves smisel."

Foto: twitter Julian Alaphilippe "Ko sem se ozrl naokrog, sem zagledal Juliana kakšnih pet ali šest metrov globoko. Šokiralo me je, saj je bil v zelo slabem stanju. Nihče mu ni prišel pomagat. Ni se mogel premikati, ni mogel dihati."

"Bil je pri zavesti, vendar ni mogel govoriti. Iskreno upam, da je z njim vse v redu. Prvi so prispeli mehaniki, nato še zdravniki. Cesta je bila povsem zablokirana. Kar nekaj fantov jo je grdo skupilo. Juliana se s ceste sploh ni videlo. Sam sem bil v šoku. Dirke je bilo konec. Na srečo sem jo sam odnesel brez poškodb," je sporočil Bardet.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.