Francozi nad Pogačarja: Kdo mu bo zbrisal ta arogantni nasmeh?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenski as jim že gre na živce.
Oglej si celoten članek

"Vedno je tako. Imamo mladega šampiona. Je mlad, odlično se razume z javnostjo, govori številne jezike, z njim se lahko povežemo, dobro izgleda... Toda potem osvoji še tretjo rumeno majico in vse skupaj nam postane že dolgočasno in se počasi obrnemo proti njemu. Nikoli nismo zadovoljni," je o dominaciji Tadeja Pogačarja in o tem, da se bo javnost zaradi nje kmalu obrnila proti mlademu slovenskemu šampionu, dejal nekdanji zmagovalec Toura Andy Schleck.

Slabi obeti Hude težave za Pogačarja, še en prisilen umik!

Nasvet tudi Rogliču Legendarni Andy Schleck razkril, kako premagati Pogačarja

In pri največjem francoskem športnem časopisu L'Equipe so očitno že stopili na to pot in se v članku spraševali, kdo bo na etapah v Alpah s Pogačarjevega obraza izbrisal aroganten/nasramen nasmeh.

Francoski mediji so sicer še posebej nastrojeni proti tujim šampionom, saj je bil zadnji domači zmagovalec Toura zdaj že daljnega leta 1985 Bernard Hinault. Eden najboljših kolesarjev vseh časov je na dirki po Franciji sicer slavil kar petkrat, najboljši je bil še v letih 1978, 1979, 1981 in 1982.

Prav Hinault je sicer veljal za zelo nepopustljivega in arogantnega, znal jih je 'napeti' marsikateremu kolesarju, vendar ge najverjetneje pri L'Equipe za takšnega nikoli niso označili v podnaslovu.

Hinault je poleg svojih izjemnih kolesarskih sposobnosti sicer znan tudi po pretepu s pristaniškimi delavci, ki so na dirki Pariz - Nica leta 1984 blokirali cesto in zahtevali boljše delovne pogoje. 

Foto: Profimedia Bernard Hinault

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 23:41 12. Julij 2022.

    Upam, da bo nasmešek samo še povečal in bil res na koncu Toura še bolj privoščljiv, mislim samo za Francoze. …

  • 23:31 12. Julij 2022.

    Fant je res nesporni talent in očitno ima vse kar imajo veliki. Kaj ne bo šel na živce tekmecem!?

  • 17:42 12. Julij 2022.

    Ko francozi govorijo o tuji aroganci in arogantnem nasmesku...stvar ne bi mogla bit bolj bizarna

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.