Francozi o zmagovalni taktiki proti Slovencem

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Francozi so se v obrambi osredotočili na Luko Dončića, a pri tem niso zanemarili ostalih igralcev Slovenije. S tem so udejanjili obrambno strategijo, ki jo je selektor Vincent Collet napovedoval že pred tekmo.
Oglej si celoten članek

"Odlično tekmo je odločil en met. Čestitam lahko svoji ekipi, da je zdržala. Pomembno je, da nikoli nismo popustili. Dobro smo se pripravili tudi na Luko Dončića. Preučili smo njegovo igro in ga na osnovi analize prejšnjih tekme skušali potisniti na desno stran, a istočasno smo se odločili, da ne žrtvujemo vsega, ko pokrivamo njega. Vsekakor smo na njem menjali naše najboljše košarkarje, ga skušali utruditi, pa je vseeno zbral 18 podaj. Odrezati smo morali tudi ostale, predvsem Vlatka Čančarja. Moji igralci so dokazali, da so prava ekipa," je polfinalni obračun povzel selektor francoske reprezentance Vincent Collet.

Zmanjkala pika na i Selektor v bran Prepeliču: "Prav on nas je pripeljal v ta položaj!" Usodno Slovenci so pogoreli v tem elementu igre

Foto: Epa vincent collet

Nando de Colo, košarkar turškega Fenerbahčeja, je ob tem dodal: "To je bila ena težjih tekem, ki sem jo igral. Imeli smo veliko spoštovanje do Slovenije in odločila je moštvena igra in selektorjeva strategija, ki smo jo vsi spoštovali vseh 40 minut. Na koncu je tekmo odločila ena sama žoga. V končnici je bilo težko. Slovenija se je vrnila, v obrambi je vsak moral paziti na svojega igralca, vedeli pa smo, da Klemen lahko naredi, kar je. Tekmo na koncu ocenjujemo na tej akciji, a je ta le pokazala, kako se igralci odzovejo, ko je to najbolj potrebno in kako se borimo kot ekipa."

Šok Zakaj Dončić ni metal sam? To je odgovor Fenomen Dončić šele tretji v zgodovini s tem dosežkom
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.