Francozi po dvoboju: To je odvratno, grozno in sramotno

Foto: Epa Mourad Aliev
Francoz je moral predčasno skleniti dvoboj.
Oglej si celoten članek

Francoski boksar Mourad Aliev je bil diskvalificiran v četrtfinalnem dvoboju proti Frazerju Clarku. Ameriški sodnik je namreč ocenil, da je Francoz z glavo namerno udaril tekmeca, tega je Aliev že premagal v kvalifikacijah za olimpijske igre.

Aliev se s takšno odločitvijo ni mogel sprijazniti. V ringu je začel okoli sebe metati reči, nato pa sedel na tla in ni želel zapustiti ringa. "Vsi vedo, da sem jaz pravi zmagovalec," je vseskozi ponavljal Aliev, s protestom pa naj bi pošiljal sporočilo celotnemu svetu.

Na odločitev so se odzvali tudi pri francoski boksarski zvezi. Označili so jo za odvratno, grozno in sramotno, trener John Dovi pa je izjavil, da je bilo očitno, kako si sodniki ne želijo, da bi kolajne osvajali tudi francoski borci.

Tokio Drama atletinje, ugrabili so jo in odpeljali na letališče Po četrt stoletja Padel svetovni rekord, ki se je obdržal 26 let

Britanec je po dvoboju dejal, da je prejel nekaj udarcev z glavo, a da ni prepričan, če je to počel namerno. "Vem, da mu je težko, a tako se ne bi smel vesti proti sodnikom. Moral bi oditi v garderobo in svoj bes usmeriti na nekoga drugega," je menil Clarke.

Foto: Epa Mourad Aliev

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.