Šport > Olimpijske igre
27836 ogledov

Francozi po dvoboju: To je odvratno, grozno in sramotno

Mourad Aliev Epa
Francoz je moral predčasno skleniti dvoboj.

Francoski boksar Mourad Aliev je bil diskvalificiran v četrtfinalnem dvoboju proti Frazerju Clarku. Ameriški sodnik je namreč ocenil, da je Francoz z glavo namerno udaril tekmeca, tega je Aliev že premagal v kvalifikacijah za olimpijske igre.

Aliev se s takšno odločitvijo ni mogel sprijazniti. V ringu je začel okoli sebe metati reči, nato pa sedel na tla in ni želel zapustiti ringa. "Vsi vedo, da sem jaz pravi zmagovalec," je vseskozi ponavljal Aliev, s protestom pa naj bi pošiljal sporočilo celotnemu svetu.

Na odločitev so se odzvali tudi pri francoski boksarski zvezi. Označili so jo za odvratno, grozno in sramotno, trener John Dovi pa je izjavil, da je bilo očitno, kako si sodniki ne želijo, da bi kolajne osvajali tudi francoski borci.

Kristina Cimanovskaja Tokio Šport Drama atletinje, ugrabili so jo in odpeljali na letališče Yulimar Rojas Po četrt stoletja Šport Padel svetovni rekord, ki se je obdržal 26 let

Britanec je po dvoboju dejal, da je prejel nekaj udarcev z glavo, a da ni prepričan, če je to počel namerno. "Vem, da mu je težko, a tako se ne bi smel vesti proti sodnikom. Moral bi oditi v garderobo in svoj bes usmeriti na nekoga drugega," je menil Clarke.

Mourad Aliev | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice