Šport > Olimpijske igre
4008 ogledov

Čehi povzročili še kakšen dodaten siv las pri Popovichu

Bam Adebayo Epa
Češka košarkarska reprezentanca se je dobro upirala Američanom.

Ameriški košarkarji so na dvoboju proti Češki prvič povedli šele v 14. minuti prvega polčasa, ko je trojko zadel Kevin Durant. Pred tem so Čehi prvo četrtino dobili z rezultatom 25:18. A v drugi četrtini je zvezdnikom lige NBA stekel met z razdalje, to pa je zadoščalo za prednost štirih točk ob polčasu. Sloviti Gregg Popovich bi tako na klopi dobil še kakšen dodaten siv las, če mu to ne bi že prej najverjetneje povzročile številne tekme v ligi NBA.

A povsem drugačna je bila tretja četrtina. Češki košarkarji so se še dobro držali do izida 54:60, nato pa so njihovi tekmeci v drugi polovici četrtine dosegli 22 točk, sami pa so jih zmogli le šest točk. Tretjo četrtino so Američani dobili z rezultatom 35:17.

V zadnjo četrino se je tako vstopilo s prednostjo reprezentance ZDA z 82:60. NBA zvezdniki so se povsem sprostili in v nadaljevanju lepo napolnili koš tekmeca. Ta se je dokaj hitro sprijaznil s porazom, prednost je naraščala do končnih 119:84.

Jayson Tatum je zbral 27 točk, Durant jih je k visoki zmagi prispeval 23. Blake Schilb je bil prvi strelec Češke s 17. točkami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice