Francozi tik pred polfinalom

Foto: Epa rokomet, Francija
Na evropskem prvenstvu v rokometu so bili danes v drugem delu tekmovanja aktivni rokometaši v skupini I v Zagrebu.
Oglej si celoten članek

Prvo tekmo skupine I so zanesljivo dobili Francozi, ki so Srbijo premagali z 39:30 (19:12) ter si na široko odprli vrata polfinala. V večerni tekmi bosta igrali še Švedska in Belorusija.

Francija ima zdaj v tej skupini štiri tekme in štiri zmage, z osmimi točkami pa so francoski rokometaši že povsem blizu uvrstitvi v polfinale. V zadnji tekmi te skupine se bodo v sredo pomerili z domačini Hrvati.

Na drugi strani lestvice so Srbi, ki ostajajo brez točke v tem delu tekmovanja. Danes so bili blizu le na začetku tekme, do izida 7:7. Ob koncu prvega dela so Francozi dosegli štiri zaporedne zadetke, prednost pa je bila tako že ob polčasu skorajda neulovljiva. V nadaljevanju je Francija rutinsko pripeljala dvoboj do konca in novih dveh točk.

Šport Cvetković: Ni mi žal, povedal sem resnico

Najboljša strelca Francije sta bila Luka Karabatić in Raphael Caucheteux s po sedmimi goli, pri Srbiji pa jih je sedem zbral tudi Nemanja Zelenović.

V večerni tekmi je Švedska Belorusijo prav tako ugnala gladko z 29:20 (16:11). Švedska je hitro upravičila status favorita, ob polčasu vodila za pet, v drugem delu pa so Skandinavci prednost še povečali in na koncu ni bilo nobenega dvoma o zmagovalcu. Hampus Wanne in Albin Lagergren sta bila s po štirimi goli najboljša strelca Švedske, pri poražencih pa sta prav tako po štiri gole prispevala Artsem Karalek in Vladislav Kuleš.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.