Šport
211 ogledov

Francozi tik pred polfinalom

rokomet, Francija Epa
Na evropskem prvenstvu v rokometu so bili danes v drugem delu tekmovanja aktivni rokometaši v skupini I v Zagrebu.

Prvo tekmo skupine I so zanesljivo dobili Francozi, ki so Srbijo premagali z 39:30 (19:12) ter si na široko odprli vrata polfinala. V večerni tekmi bosta igrali še Švedska in Belorusija.

Francija ima zdaj v tej skupini štiri tekme in štiri zmage, z osmimi točkami pa so francoski rokometaši že povsem blizu uvrstitvi v polfinale. V zadnji tekmi te skupine se bodo v sredo pomerili z domačini Hrvati.

Na drugi strani lestvice so Srbi, ki ostajajo brez točke v tem delu tekmovanja. Danes so bili blizu le na začetku tekme, do izida 7:7. Ob koncu prvega dela so Francozi dosegli štiri zaporedne zadetke, prednost pa je bila tako že ob polčasu skorajda neulovljiva. V nadaljevanju je Francija rutinsko pripeljala dvoboj do konca in novih dveh točk.

Jovica Cvetković, selektor srbske reprezentance, evropsko prvenstvo v rokometu 2018 Šport Cvetković: Ni mi žal, povedal sem resnico

Najboljša strelca Francije sta bila Luka Karabatić in Raphael Caucheteux s po sedmimi goli, pri Srbiji pa jih je sedem zbral tudi Nemanja Zelenović.

V večerni tekmi je Švedska Belorusijo prav tako ugnala gladko z 29:20 (16:11). Švedska je hitro upravičila status favorita, ob polčasu vodila za pet, v drugem delu pa so Skandinavci prednost še povečali in na koncu ni bilo nobenega dvoma o zmagovalcu. Hampus Wanne in Albin Lagergren sta bila s po štirimi goli najboljša strelca Švedske, pri poražencih pa sta prav tako po štiri gole prispevala Artsem Karalek in Vladislav Kuleš.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice