Froome poslal glasno svarilo Rogliču

Foto: Epa
Foto: Epa
Vodilni kolesar na dirki po Španiji Primož Roglič (Jumbo-Visma) bo poskušal na zadnjih petih etapah ubraniti 39 sekund prednosti pred Richardom Carapazom (Ineos).
Oglej si celoten članek

Primož Roglič (Jumbo-Visma) je na kronometru 13. etape dirke po Španiji pometel s konkurenco in po pričakovanjih znova prevzel rdečo majico vodilnega v skupni razvrstitvi. Pet etap pred koncem njegova prednost pred Richardom Carapazom (Ineos) znaša 39 sekund.

Neverjetne številke "Roglič je pošast!" Razkriti šokantni podatki o Roglinem odločilnem vzponu

Za Rogliča je bil to prvi kronometer po porazu na predzadnji etapi letošnje dirke po Franciji, kjer ga je z izjemno predstavo ugnal rojak Tadej Pogačar (UAE Emirates).

Kisovčan, ki je pred dnevi dopolnil 31 let, tokrat ni dopustil presenečenja, še zlasti pa se je izkazal na poslednjem 1,8 kilometrskem vzponu s povprečnim naklonom 14,5 %, kjer je s pošastnim vrtenjem pedal razorožil konkurenco. 

Foto: Epa primož roglič

Zelo dobro je s kronometrom opravil tudi njegov prvi izzivalec Carapaz, a se Rogliču ni uspel približati. Na koncu je zaostal 49 sekund, kar ga drži v igri za končno skupno zmago. V to ostaja prepričan tudi njegov zvezdniški moštveni kolega Chris Froome (Ineos), dvakratni zmagovalec Vuelte (2011, 2017), ki je Rogliču zagrozil, da mu Ineos vse do konca ne bo pustil dihati.

Roglič: "Mislil sem, da bom bolj trpel" Odločilna razlika Neverjetno razkritje, katera malenkost je odločila etapo v Primožev prid

"Mislim, da je Richard Carapaz odpeljal fantastično vožnjo na čas," je etapi dejal britanski as. "Ne smemo pozabiti, da Richard ni kronometrist, kot na primer Roglič. Glede na to, da je izgubil manj kot dve minuti, je po mojem mnenju odpeljal zares izjemno," je dodal.

Foto: Epa chris froome

Mnenje strokovnjaka Za Primožev nedeljski zaostanek so bile v resnici krive težave s kolesom

Nato je poslal še jasno sporočilo vodilnemu Rogliču. "V zadnjih dneh bomo imeli veliko dela. Pozorni bom na vsako priložnost, da ponovno prevzamemo skupno vodstvo na dirki," je dejal 35-letnik.

Dirka po Španiji To so največje pasti, ki do konca Vuelte še čakajo na Rogliča

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 10:47 5. November 2020.

    From še zmeraj misli , da smo leto 2017 !!!

  • 07:27 5. November 2020.

    Pozorni bodo ma vsako težavo z zadrgo, predrto zračnico ali druge mehanske okvare. Drugačnih priložnosti ne bo.

  • 15:27 4. November 2020.

    A je spet na dopingu...šaljivec?????

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.