Fuentesu letno prek 300 tisoč €?

Foto: EPA
Foto: EPA
Na obtožbe nekdanjega predsednika Real Sociedada Iñakija Badiole, ki trdi, da je španski prvoligaš v času vodenja Joséja Luisa Astiazarána kupoval nedovoljena poživila, se je že odzvala državna antidopinška komisija. Slednja bo preiskovala povezavo med klubom in zloglasnim zdravnikom Eufemianom Feuentesom.
Oglej si celoten članek

Španska antidopinška komisija je sprožila preiskavo o navedbah nekdanjega predsednika Real Sociedada Iñakija Badiole, ki je Joséja Luisa Astiazarána obtožil, da je klub pod njegovim vodstvom kupoval nedovoljena poživila. V središču dopinškega škandala naj bi bil zloglasni zdravnik Eufemiano Fuentes, ki se zaradi obtožb o dopingu na sodišču brani že vse od leta 2006.

Predsednica komisije Ana Muñoz je stopila neposredno stik z Badiolo, ki trdi, da naj bi Fuentes od Sociedada letno prejemal 327 443 evrov. Fuentes se trenutno nahaja sredi sojenja zaradi škandala Operación Puerto doping case, ki se je začel že daljnega leta 2006. Španski zdravnik je januarja med obravnamo ponudil razkritje imen vseh športnikov, s katerimi je kdajkoli sodeloval, čeprav ga je sodnica opozorila, da je dolžan razkriti samo imena vpletenih kolesarjev. Dopinška afera je namreč vzklila v kolesarskih krogih.

José Luis Astiazarán, nekdanji predsednik Sociedada, danes pa predsednik španske nogometne zveze, vse obtožbe zanika.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.