Šport > Nogomet
3 ogledov

Fuentesu letno prek 300 tisoč €?

Eufemiano Fuentes EPA
Na obtožbe nekdanjega predsednika Real Sociedada Iñakija Badiole, ki trdi, da je španski prvoligaš v času vodenja Joséja Luisa Astiazarána kupoval nedovoljena poživila, se je že odzvala državna antidopinška komisija. Slednja bo preiskovala povezavo med klubom in zloglasnim zdravnikom Eufemianom Feuentesom.

Španska antidopinška komisija je sprožila preiskavo o navedbah nekdanjega predsednika Real Sociedada Iñakija Badiole, ki je Joséja Luisa Astiazarána obtožil, da je klub pod njegovim vodstvom kupoval nedovoljena poživila. V središču dopinškega škandala naj bi bil zloglasni zdravnik Eufemiano Fuentes, ki se zaradi obtožb o dopingu na sodišču brani že vse od leta 2006.

Predsednica komisije Ana Muñoz je stopila neposredno stik z Badiolo, ki trdi, da naj bi Fuentes od Sociedada letno prejemal 327 443 evrov. Fuentes se trenutno nahaja sredi sojenja zaradi škandala Operación Puerto doping case, ki se je začel že daljnega leta 2006. Španski zdravnik je januarja med obravnamo ponudil razkritje imen vseh športnikov, s katerimi je kdajkoli sodeloval, čeprav ga je sodnica opozorila, da je dolžan razkriti samo imena vpletenih kolesarjev. Dopinška afera je namreč vzklila v kolesarskih krogih.

José Luis Astiazarán, nekdanji predsednik Sociedada, danes pa predsednik španske nogometne zveze, vse obtožbe zanika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.