Gajser iz ozadja pod zmagovalni oder

Foto: Hondaproracing.com
Foto: Hondaproracing.com
Slovenski motokrosist je prvo vožnjo na dirki v Rusiji končal tik pod stopničkami.
Oglej si celoten članek

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva razreda MXGP v ruskem Orljonoku v prvi vožnji končal na petem mestu. Zmagal je Belgijec Clement Desalle.

V uvodni vožnji je začel na osmem mestu, potem se je hitro prebil do petega, višje pa nato ni mogel, saj so bile razlike med tekmeci pred njim že prevelike. Za zmagovalcem Desallom si je drugo mesto privozil Italijan Antonio Cairoli, tretji je bil vodilni v SP Nizozemec Jeffrey Herlings.

Druga vožnja elitnega razreda bo na sporedu ob 16. uri.

Gajser je po slabšem začetku sezone, ko je zaradi poškodbe tudi izpustil prvo dirko, počasi ujel priključek s tekmeci. Na prejšnji postaji SP na Portugalskem je prvič v sezoni prišel do zmagovalnih stopničk za tretje mesto. V Rusiji, kjer so dirko postavili na praznični 1. maj, je v kvalifikacijah imel smolo, po padcu se je moral prebijati iz ozadja in si je privozil 14. izhodišče.

Skupno je v SP po polovici ruske dirke v vodstvu ostal Herlings z 261 točkami, Cairoli jih ima 247. Gajser je zdaj pri 129 točkah.

VN Portugalske Gajser na stopničkah

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.