Šport > Moto športi
1199 ogledov

Gajser na stopničkah

Tim Gajser Facebook
Gajser prvič v tej sezoni na odru za zmagovalce.

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva razreda MXGP v portugalski Aguedi osvojil tretje mesto, potem ko je bil tretji v prvi vožnji ter peti v drugi. Za svetovnega prvaka iz leta 2016 so to prve stopničke v tej sezoni. Zmagal je vodilni v skupnem seštevku SP Nizozemec Jeffrey Herlings, ki je dobil obe vožnji. Na drugem mestu je dirko končal svetovni prvak Italijan Antonio Cairoli, ki je bil drugi v obeh vožnjah.

Gajser se po slabem začetku sezone, ko je moral zaradi poškodbe čeljusti izpustiti prvo dirko, počasi dviguje. Devetemu, šestemu in sedmemu mestu je tako dodal še tretje mesto, svojo najboljšo uvrstitev letos. Na sobotnih kvalifikacijah je na progi v Aguedi končal na četrtem mestu, danes pa je v prvi vožnji na začetku vozil takoj za Herlingsom. Drugo mesto je Gajser znal obdržati skoraj do konca vožnje, v predzadnjem krogu pa ga je ulovil in prehitel Cairoli.

V drugi vožnji je Gajser večinoma vozil na petem mestu, kjer je nato tudi končal preizkušnjo. Seštevek obeh voženj je pomenil, da je Gajser prvič v sezoni stopil na zmagovalni oder.

"Že ves teden sem se dobro počutil, tudi časi so bili dobri. V prvi vožnji mi je uspel dober start, potem sem se dolgo držal Jeffreyja. Na koncu sem naredil dve napaki, Antonio me je prehitel, vseeno pa je bilo dobro končati med prvimi tremi v vožnji. V drugi sem malo izgubil na startu in nato končal na petem, kar je bilo dovolj za stopničke. Veliko bo treba še delati, bo pa zdaj motivacija še večja, ko vidiš, da se sestavlja in da gre," je dosežek pospremil najboljši slovenski motokrosist.

Gajser je z novimi 36 točkami zdaj pri skupno 113 in se je po petih dirkah sezone povzpel na osmo mesto skupnega seštevka. Herlings je z novimi 50 točkami na današnji dirki zdaj še povečal naskok na vrhu in ima 241 točk, 16 več kot Cairoli. Tretji je Francoz Romain Febvre (169).

Drugi slovenski predstavnik na dirki Klemen Gerčar je bil v prvi vožnji 21. in je za eno mesto zgrešil prvo točko v sezoni, v drugi pa je tudi ostal brez točk na 25. mestu.

Na Portugalskem je dirkal tudi Luka Milec, ki je prvič tekmoval na dirki evropskega prvenstva v kategoriji EMX 250 ter ostal brez točk. V konkurenci 60 motokrosistov si je v kvalifikacijah priboril uvrstitev med štirideseterico, na dirki pa je imel obilo težav. V prvi vožnji so se po padcu pojavile tehnične težave in je odstopil, v drugi vožnji pa so se težave nadaljevale in sledil je nov odstop oziroma skupno 37. mesto.

Naslednja dirka SP v motokrosu bo dirka v ruskem Orljonoku 1. maja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.