Šport > Moto športi
172 ogledov

"Upam, da mi uspe doseči izid, ki si ga tako želim"

tim gajser
Slovenijo bosta na dirki razreda MXGP na Portugalskem zastopala dva predstavnika.

Motokrosisti v svetovnem prvenstvu bodo sezono nadaljevali s peto postajo danes in v nedeljo na dirki na Portugalskem. V Aguedi bosta v elitnem razredu MXGP Slovenijo spet zastopala Tim Gajser in Klemen Gerčar.

Prejšnji konec tedna sta v Pietramurati vozila na skorajda domači dirki, saj preizkušnja v Trentinu velja za najbolj obiskano, ko gre za slovenske navijače.

Tokrat bo podpore na oddaljenem prizorišču manj, za nameček pa se v nedeljo obeta še dež, ki bo začinil dirko. Prireditelji pa zagotavljajo, da je proga, ki jo hvalijo številni predstavniki v svetovnem prvenstvu, v odličnem stanju.

Podobnega mnenja je tudi Gajser: "To je ena najlepših prog v koledarju. Na površju je zelo mehka, spodaj pa trša, z nekaj kamenja. Dirke se veselim, videli bomo, kaj lahko storimo tokrat. Upam, da mi uspe doseči rezultat, ki si ga tako želim."

Gerčar je bil v Italiji blizu točk. Zgrešil jih je za dve mesti in le za nekaj sekund. Prikazal je zelo borbeno vožnjo in dobro hitrost, kar dokazuje, da se njegova forma stopnjuje.

Favorita za najvišja mesta bosta tudi na Portugalskem Nizozemec Jeffrey Herlings in Italijan Antonio Cairoli, ki mu na zadnji dirki na domačem terenu ni uspelo zmagati, izgubil pa je tudi vodstvo v SP. Herlings je sezono začel silovito, na štirih dirkah je zmagal že trikrat, njegova prednost pred Cairolijem pa zdaj znaša deset točk. Gajser je skupno deveti.

Kvalifikacije bodo danes ob 18.10. Dirka bo v nedeljo, s prvo vožnjo v razredu MXGP ob 15.15 in drugo ob 18.10.

Na Portugalskem bo tekmoval tudi Luka Milec na dirki evropskega prvenstva EMX 250. Milec se bo v kategoriji EMX 250 pomeril prvič, saj je še lani tekmoval v kategoriji EMX 125, vendar pa je bil večji del sezone poškodovan. Prva vožnja bo v soboto popoldne, druga v nedeljo dopoldne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.