Šport > Moto športi
111 ogledov

Gajser iz ozadja pod zmagovalni oder

Tim Gajser Hondaproracing.com
Slovenski motokrosist je prvo vožnjo na dirki v Rusiji končal tik pod stopničkami.

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva razreda MXGP v ruskem Orljonoku v prvi vožnji končal na petem mestu. Zmagal je Belgijec Clement Desalle.

V uvodni vožnji je začel na osmem mestu, potem se je hitro prebil do petega, višje pa nato ni mogel, saj so bile razlike med tekmeci pred njim že prevelike. Za zmagovalcem Desallom si je drugo mesto privozil Italijan Antonio Cairoli, tretji je bil vodilni v SP Nizozemec Jeffrey Herlings.

Druga vožnja elitnega razreda bo na sporedu ob 16. uri.

Gajser je po slabšem začetku sezone, ko je zaradi poškodbe tudi izpustil prvo dirko, počasi ujel priključek s tekmeci. Na prejšnji postaji SP na Portugalskem je prvič v sezoni prišel do zmagovalnih stopničk za tretje mesto. V Rusiji, kjer so dirko postavili na praznični 1. maj, je v kvalifikacijah imel smolo, po padcu se je moral prebijati iz ozadja in si je privozil 14. izhodišče.

Skupno je v SP po polovici ruske dirke v vodstvu ostal Herlings z 261 točkami, Cairoli jih ima 247. Gajser je zdaj pri 129 točkah.

Tim Gajser VN Portugalske Šport Gajser na stopničkah
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice