Glavna pretendenta opravila z odliko

Foto: EPA
Foto: EPA
V španskem državnem prvenstvu so v soboto odigrali štiri tekme 26. kola, aktivna sta bila oba glavna kandidata za naslov.
Oglej si celoten članek

Vodilna Barcelona je gostila Celto in se ji z obrestmi oddolžila za poraz v jesenskem delu sezone, na stadionu Camp Nou so Katalonci visoko slavili (5:0).

Blaugrana je bila skozi vso tekmo boljši tekmec in v 24. minuti prišla do zasluženega vodstva, ko je po samostojnem prodoru z roba kazenskega prostora zadel Leo Messi. V 40. minuti je bilo že 2:0, ko je po podaji Messija prefinjeno zabil Neymar.

V drugem polčasu je Barcelona v razmaku sedmih minut zadela še trikrat. V 57. minuti je iz sumljive situacije poentiral Ivan Rakitić, v 61. je iz bližine svoj prvi gol za Katalonce vpisal Samuel Umititi, v 64. pa je Messi po napaki gostov mrežo zatresel še drugič na tekmi.

Real preživel težko gostovanje

Foto: EPA Karim Benzema Eibar Real Madrid

Madridski Real je z zmago na gostovanju pri neugodnem Eibarju (1:4) ostal točko za Barcelono, odigrano pa ima eno tekmo manj od večnih tekmecev. Večino dela je "beli balet", ki je igral brez Garetha Bala in Cristiana Ronalda, opravil že v prvem polčasu, ko je bil zelo razpoložen v zadnjem obdobju sicer malce skromnejši Karim Benzema.

V 14. minuti je po predložku z leve žogo v mrežo pospravil Benzema, Francoz je slabih deset minut kasneje dobro reagiral še po prostem strelu Jamesa Rodrígueza in podvojil prednost. Prav Rodríguez je dosegel tretji gol že v 29. minuti, zadel je z lepo odmerjenim udarcem (podal mu je Benzema).

V 60. minuti je vse dvome o zmagovalcu s četrtim Realovim golom razblinil Marco Asensio, uspešen je bil po protinapadu. Častni gol za Baske je v 72. minuti prispeval Rubén Peña.

Granada poražena brez Krhina

Leganés je v zelo pomembnem obračunu za obstanek doma premagal Granado (1:0) in se oddaljil od cone izpada. Za poražene Andaluzijce ni igral Rene Krhin, ki še vedno celi poškodbo stegenske mišice.

Villarreal je ostal v igri za Ligo prvakov, na domačem igrišču je z nekaj težavami odpravil neobremenjeni Espanyol (2:0). 

La Liga, 26. kolo:

Barcelona - Celta Vigo 5:0 (2:0)
Messi 24., 64., Neymar 40., Rakitić 57., Umtiti 61.

Eibar - Real Madrid 1:4 (0:3)
Peña 72.; Benzema 14., 25., Rodríguez 29., Asensio 60.

Leganés - Granada 1:0 (0:0)
Machís 83.

Villarreal - Espanyol 2:0 (1:0)
Soriano 45., López 80.

Real Betis - Real Sociedad 2:3 (1:2)
Mandi 16., Sanabria 65.; Jon 9., Prieto 26., 72.

Nedelja:
Atlético Madrid - Valencia
Sporting Gijón - Deportivo La Coruña
Las Palmas - Osasuna
Athletic Bilbao - Málaga

Ponedeljek:
Alavés - Sevilla

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.