Šport > Nogomet
26 ogledov

Glavna pretendenta opravila z odliko

Leo Messi Neymar Barcelona Celta Vigo EPA
V španskem državnem prvenstvu so v soboto odigrali štiri tekme 26. kola, aktivna sta bila oba glavna kandidata za naslov.

Vodilna Barcelona je gostila Celto in se ji z obrestmi oddolžila za poraz v jesenskem delu sezone, na stadionu Camp Nou so Katalonci visoko slavili (5:0).

Blaugrana je bila skozi vso tekmo boljši tekmec in v 24. minuti prišla do zasluženega vodstva, ko je po samostojnem prodoru z roba kazenskega prostora zadel Leo Messi. V 40. minuti je bilo že 2:0, ko je po podaji Messija prefinjeno zabil Neymar.

V drugem polčasu je Barcelona v razmaku sedmih minut zadela še trikrat. V 57. minuti je iz sumljive situacije poentiral Ivan Rakitić, v 61. je iz bližine svoj prvi gol za Katalonce vpisal Samuel Umititi, v 64. pa je Messi po napaki gostov mrežo zatresel še drugič na tekmi.

Real preživel težko gostovanje

Karim Benzema Eibar Real Madrid | Avtor: EPA EPA

Madridski Real je z zmago na gostovanju pri neugodnem Eibarju (1:4) ostal točko za Barcelono, odigrano pa ima eno tekmo manj od večnih tekmecev. Večino dela je "beli balet", ki je igral brez Garetha Bala in Cristiana Ronalda, opravil že v prvem polčasu, ko je bil zelo razpoložen v zadnjem obdobju sicer malce skromnejši Karim Benzema.

V 14. minuti je po predložku z leve žogo v mrežo pospravil Benzema, Francoz je slabih deset minut kasneje dobro reagiral še po prostem strelu Jamesa Rodrígueza in podvojil prednost. Prav Rodríguez je dosegel tretji gol že v 29. minuti, zadel je z lepo odmerjenim udarcem (podal mu je Benzema).

V 60. minuti je vse dvome o zmagovalcu s četrtim Realovim golom razblinil Marco Asensio, uspešen je bil po protinapadu. Častni gol za Baske je v 72. minuti prispeval Rubén Peña.

Granada poražena brez Krhina

Leganés je v zelo pomembnem obračunu za obstanek doma premagal Granado (1:0) in se oddaljil od cone izpada. Za poražene Andaluzijce ni igral Rene Krhin, ki še vedno celi poškodbo stegenske mišice.

Villarreal je ostal v igri za Ligo prvakov, na domačem igrišču je z nekaj težavami odpravil neobremenjeni Espanyol (2:0). 

La Liga, 26. kolo:

Barcelona - Celta Vigo 5:0 (2:0)
Messi 24., 64., Neymar 40., Rakitić 57., Umtiti 61.

Eibar - Real Madrid 1:4 (0:3)
Peña 72.; Benzema 14., 25., Rodríguez 29., Asensio 60.

Leganés - Granada 1:0 (0:0)
Machís 83.

Villarreal - Espanyol 2:0 (1:0)
Soriano 45., López 80.

Real Betis - Real Sociedad 2:3 (1:2)
Mandi 16., Sanabria 65.; Jon 9., Prieto 26., 72.

Nedelja:
Atlético Madrid - Valencia
Sporting Gijón - Deportivo La Coruña
Las Palmas - Osasuna
Athletic Bilbao - Málaga

Ponedeljek:
Alavés - Sevilla

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.