Gledalci v Planici? Padla je revolucionarna ideja

Foto: Anže Petkovšek Navijači pod planiško velikanko
Foto: Anže Petkovšek Navijači pod planiško velikanko
Smučarska zveza Slovenije (SZS) za zdaj molči.
Oglej si celoten članek

Štiri tedne pred začetkom svetovnega prvenstva v poletih v Planici še ni jasno, ali bodo lahko v izteku letalnice navzoči gledalci. Toda po besedah novega direktorja tekmovanj v smučarskih skokih, Italijana Sandra Pertileja, bi lahko navijači dogajanje na SP spremljali kar iz avtomobilov.

Tako je direktor tekmovanj, vlogo je od letošnje sezone naprej prevzel od dolgoletnega šefa, Avstrijca Walterja Hoferja, dejal na tradicionalnem združenju novinarjev nordijskega smučanja in biatlona Forum Nordicum.

Foto: Profimedias planica letalnica "Ob letalnici je res ogromno parkirišče. Ideja je, da bi lahko navijači spremljali tekmovanja iz avtomobilov," je dejal Italijan.

Seveda bo največ odvisno prav od slovenskih oblasti, ki za zdaj prepovedujejo navzočnost gledalcev na športnih dogodkih. Iz Smučarske zveze Slovenije so na vprašanje, ali razmišljajo o tej ideji, odgovorili, da o tem do začetka decembra ne bodo podali komentarja.

Prestavljeno svetovno prvenstvo v poletih, ki bi moralo biti na sporedu letošnjega marca po koncu skakalne sezone 2019/20, bo v dolini pod Poncami organizirano med 10. in 13. decembrom.

Razočaranje Bertoncelj kritičen do Prevca: Vedno ista zgodba

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 10:19 21. November 2020.

    Na zadnje sedeže pa kemična stranišča ! Dejte no flancat !

  • 00:39 20. November 2020.

    Pa avtomobili morajo laufat, da bo v njih toplo...

  • 19:11 19. November 2020.

    Kdo je sedaj direktor planiških tekmovanj ?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.