Gorenje ostaja na vrhu

Foto: Žurnal24 Rokometaši Gorenja so ostali na vrhu lestvice. (Foto: Gregor Katič)
Gorenje tudi po četrtem kolu končnice 1. slovenske rokometne lige ostaja na vrhu 1. SRL. Tokrat so ose popikale Mariborčane: 32:26 je bilo.
Oglej si celoten članek

Vodilni Velenjčani so z zmago nad Mariborom obdržali točko prednosti pred Koprom. A za tokratni uspeh so se morali precej potruditi, saj so se Mariborčani predvsem v prvem polčasu povsem enakovredno merili z gostitelji in vodili tudi za štiri gole. V drugem delu pa je tudi po zaslugi obramb Ivana Gajiča Gorenju uspelo najti priključek in v zaključku tekme z zbrano igro, učinkovitima Davidom Miklavčičem in Rokom Golčarjem tudi zanesljivo zmagati.

Koprčani so v slabem tednu še drugič ugnali Celjane. Izbranci koprskega stratega Fredija Radojkoviča so po polfinalnem zmagoslavju na zaključnem turnirju za slovenski pokal tokrat slavili še v četrtem kolu končnice. V zmagoviti ekipi je bil najbolj učinkovit Milorad Krivokapić, v poraženi Gašper Marguč, oba pa sta dosegla po devet golov.

Po prvem polčasu ni kazalo na zmago igralcev z Obale. Rokometaši iz mesta ob Savinji so igrali naravnost sijajno, v drugem delu državnega prvenstva izjemno vroči Koprčani so bili prav nebogljeni, tako da so na odmor odšli s štirimi goli zaostanka (10:14). V drugi polovici tekme so vidno popravili svojo predstavo, v 40. minuti izenačili na 17:17, v razburljivi zadnji tretjini tekme pa so več rokometne modrosti prikazali Koprčani in iz Celja odnesli pomembni točki. Gostitelji so se med tekmo pritoževali nad čudnim sodniškim kriterijem, razmerje v izključitvah – gostitelji so na klopi preživeli 16, gostje le dve minuti – pa zgovorno priča o tem.

Loka zanesljivo
Rokometaši Loke so dosegli tretjo zmago v skupini za prvaka, po zmagoslavjih nad Velenjčani in Celjani so ugnali še Trebanjce, edini spodrsljaj pa doživeli v Kopru. Gorenjski rokometaši so v sobotnem obračunu brez večjih težav ukanili tekmece z Dolenjske in zaostanek za tretjeuvrščenimi Celjani zmanjšali na dve točki. Izbranci Gregorja Cvijića so v uvodnih petnajstih minutah iskali pravi ritem, v nadaljevanju pa so zaigrali odločneje in na odmor odšli z lepo prednostjo petih golov (18:13), ki so jo v nadaljevanju oplemenitili.

Lestvica:
1. Gorenje 46 točk
2. C. Koper 45
3. Celje P. L. 34
4. Loka 32
5. Maribor Branik 28
6. Trimo Trebnje 27

1. SRL, liga za prvaka, 4. kolo:

Celje Pivovarna Laško : Cimos Koper 28:30  (14:10)
Krivokapić 9 (3), Bombač 5; Marguč 9 (4), Rnić 4

Loka : Trimo Trebnje 41:30 (18:13)
Dolenec 10, Dujmovič 9; Skube 8

Gorenje : Maribor Branik 32:26 (15:17)
Golčar 11, Miklavčič 7, Bezjak 4; Nikolič 6, Kleč 5

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.