Šport
33 ogledov

Gorenje ostaja na vrhu

Rokometaši Gorenja so ostali na vrhu lestvice. (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Gorenje tudi po četrtem kolu končnice 1. slovenske rokometne lige ostaja na vrhu 1. SRL. Tokrat so ose popikale Mariborčane: 32:26 je bilo.

Vodilni Velenjčani so z zmago nad Mariborom obdržali točko prednosti pred Koprom. A za tokratni uspeh so se morali precej potruditi, saj so se Mariborčani predvsem v prvem polčasu povsem enakovredno merili z gostitelji in vodili tudi za štiri gole. V drugem delu pa je tudi po zaslugi obramb Ivana Gajiča Gorenju uspelo najti priključek in v zaključku tekme z zbrano igro, učinkovitima Davidom Miklavčičem in Rokom Golčarjem tudi zanesljivo zmagati.

Koprčani so v slabem tednu še drugič ugnali Celjane. Izbranci koprskega stratega Fredija Radojkoviča so po polfinalnem zmagoslavju na zaključnem turnirju za slovenski pokal tokrat slavili še v četrtem kolu končnice. V zmagoviti ekipi je bil najbolj učinkovit Milorad Krivokapić, v poraženi Gašper Marguč, oba pa sta dosegla po devet golov.

Po prvem polčasu ni kazalo na zmago igralcev z Obale. Rokometaši iz mesta ob Savinji so igrali naravnost sijajno, v drugem delu državnega prvenstva izjemno vroči Koprčani so bili prav nebogljeni, tako da so na odmor odšli s štirimi goli zaostanka (10:14). V drugi polovici tekme so vidno popravili svojo predstavo, v 40. minuti izenačili na 17:17, v razburljivi zadnji tretjini tekme pa so več rokometne modrosti prikazali Koprčani in iz Celja odnesli pomembni točki. Gostitelji so se med tekmo pritoževali nad čudnim sodniškim kriterijem, razmerje v izključitvah – gostitelji so na klopi preživeli 16, gostje le dve minuti – pa zgovorno priča o tem.

Loka zanesljivo
Rokometaši Loke so dosegli tretjo zmago v skupini za prvaka, po zmagoslavjih nad Velenjčani in Celjani so ugnali še Trebanjce, edini spodrsljaj pa doživeli v Kopru. Gorenjski rokometaši so v sobotnem obračunu brez večjih težav ukanili tekmece z Dolenjske in zaostanek za tretjeuvrščenimi Celjani zmanjšali na dve točki. Izbranci Gregorja Cvijića so v uvodnih petnajstih minutah iskali pravi ritem, v nadaljevanju pa so zaigrali odločneje in na odmor odšli z lepo prednostjo petih golov (18:13), ki so jo v nadaljevanju oplemenitili.

Lestvica:
1. Gorenje 46 točk
2. C. Koper 45
3. Celje P. L. 34
4. Loka 32
5. Maribor Branik 28
6. Trimo Trebnje 27

1. SRL, liga za prvaka, 4. kolo:

Celje Pivovarna Laško : Cimos Koper 28:30  (14:10)
Krivokapić 9 (3), Bombač 5; Marguč 9 (4), Rnić 4

Loka : Trimo Trebnje 41:30 (18:13)
Dolenec 10, Dujmovič 9; Skube 8

Gorenje : Maribor Branik 32:26 (15:17)
Golčar 11, Miklavčič 7, Bezjak 4; Nikolič 6, Kleč 5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.