"Gre za sramotno potezo s strani Fibe!"

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
"To je bila zlata vredna zmaga."
Oglej si celoten članek

Slovenska reprezentanca je na najboljši način odprla Eurobasket 2022, z zmago proti zelo močnemu tekmecu, ki prav tako sodi v šrirši krog favoritov. Po izenačenem boju so se Slovenci v zaključku tekme z delnim izidom 15:3 odlepili od Litovcev in na koncu slavili z rezultatom 92:85.

"Pričakovali smo težko tekmo proti ekipi, ki igra najbolje po globini. Naši visoki igralci so zelo dobro zaustavljali Jonasa Valančiunasa in Domantasa Sabonisa. Na ta račun so se njihovi zunanji igralci sicer nekoliko razigrali, ampak pokazali smo pokazali karakter. To je bila zelo pomembna zmaga," je po dvoboju dejal Klemen Prepelič ter dodal: "Že na prejšnjem evropskem prvenstvu smo začeli z zmago. To je pomembno. Litva to poletje ni izgubila tekme, igrala je dominantno. Po težkem porazu z Nemčijo je bila to zlata vredna zmaga."

Slovenci so sicer enako kot Litovci blesteli v pripravljalnem obdobju in nanizali zmage proti Nizozemski, Črni gori, Turčiji, Ukrajini, Srbiji in Hrvaški, nato pa so v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo najprej premagali Estinijo, a na koncu presenetljivo visoko izgubili proti Nemčiji. Ta poraz se je zgodil le štiri dni pred začetkom Eurobasketa. 

Eurobasket Slovenija z odlično končnico do zmage nad žilavim nasprotnikom Eurobasket 2022 Zoki: To je bil ključ do zmage

"V tej skupini dvanajstih igralcev in štaba nihče ne pozna strahu. Imamo spoštovanje, se pa tudi nam lahko pripeti slab dan. Verjamem, da je bila to dobra lekcija, ki je morda prišla v pravem ali nepravem času. Tudi tista tekma z Nemčijo je bila pomembna, vendar bomo o kvlaiifkaijcah razmišljali pozneje," je menil Prpelič, ki je po poškodbi roke še pravočasno okreval in se izbrani vrsti pridružil na začetku priprav za EP.

Slovenci so na dvoboj z Litvo sicer prispeli na zelo nenavaden način, košarkarji so zaman čakali na uradni avtobus, ki naj bi jih prepeljal v dvorano: "Gre za sramotno potezo s strani Fibe. Te reči se na tej ravni ne bi smele dogajati. Hvala bogu, da smo odgovorili dobro, z zmago. Zagotovo bo vodstvo zveze, kot smo že igralci dali vedeti, Fibi povedalo, da se nobene ekipe ne tretira tako, kaj šele evropskih prvakov."

"Čakali smo petnajst minut. Odhod je bil ob 15.30, njih ni bilo še ob 15.45, zato smo šli s taksiji."

eurobasket Sramotna poteza Fibe: Avtobusa od nikjer, na tekmo kar s taksiji

Po zmagi "Rad bi se zahvalil tudi taksistom"

V petek Slovenci nimajo na sporedu tekme, dopoldanski trening ni obvezen in se ga bodo lahko udeležili le tisti, ki si to želijo, sledil bo še večerni. Po dnevu tekmovalnega premora se bo nato Slovenija pomerila z Madžarsko, dan kasneje še z Bosno in Hecegovino.

"Na papirju gre avtsajderja, vendar imata kakovost. Obe reprezentanci imata dobro prvo peterko. Obe sta bili razigrani prvi dan, dosegli sta veliko točk. Gre za neugodne tekmece. Zagotovo ne bo lahko. Pripraviti se bo treba, da potrdimo zmago, ki smo jo dosegli proti Litvi," pravi Prepelič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.