Slovenski šampion še vedno pod vtisom hude nesreče

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Zmagovalec zadnje tekme v sezoni Timi Zajc še vedno ni prebolel strašljivega padca na mali letalnici v Willingenu.
Oglej si celoten članek

Timi Zajc je v nedeljo ugnal vso konkurenco in sezono svetovnega pokala sklenil s prvo zmago v Planici. Pri tem mu je šla na roko strateška odločitev trenerja Roberta Hrgote, ki je pred nastopom svojega varovanca krepko znižal zaletišče.

Tvegana odločitev se je izplačala, saj je Zajc kljub nižjemu zaletnemu mestu poletel kar 234 metrov in na koncu za desetinko točke ugnal drugouvrščenega Anžeta Laniška.

Zajc je po tekmi spregovoril za naš medij in pojasnil, zakaj se v Planici ni podal v lov za svetovnim rekordom, čeprav so načeloma razmere to dopuščale.

Povedal je, da mu na letalnicah bolj odgovarjajo nekoliko krajši in varnejši poleti, saj ima še vedno "precejšnje probleme v letu."

Prav tako je bil slovenski skakalec še vedno pod vtisom hudega padca na mali letalnici v Willingenu, kjer je uprizoril fantastičen skok, a ga je moral v zadnji fazi močno skrajšati, sicer bi se rekordni podvig - Zajc je namreč kar za 8,5 metra preskočil rekord naprave - zanj lahko končal tragično.

Foto: Profimedia Timi Zajc

"Smuče imam postavljene zelo ravno in tam, ko začnem pridobivati, nisem pripravljen toliko tvegati, ker me je strah padca. Vemo, da se je en tak zgodil v Willingenu in kaj takega ne moreš čez noč pozabiti. Verjetno bom še rabil nekaj poletov," je za zurnal24.si povedal Zajc in dodal: "Dokazal sem, da lahko tudi z 234 metri zmagaš Planico."

To je bil razlog! Timi Zajc ima en mesec prosto, v ta sanjski kraj bo šel na dopust

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:23 6. April 2023.

    Zdravje in varnost sta najpomembnejša.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.